Nowe opcje w wersji 2.2:
1. Autozapis (o co prosił kol. Numerek). Można ustawić tę wartość na 1-100 min. 0 - wyłącza opcję automatycznego zapisywania. Zapis do pliku 'autosave.tmp' działa tylko wtedy, gdy jest coś narysowane na kartce w kratkę (pulpicie programu).
2. Import plików eduCADa (*.pwd). Można obecnie zaimportować dowolny plik eduCADa bez konieczności zamykania pliku dotychczas edytowanego.
3. Opcja najciekawsza - tworzenie napisu z bloku liter (np. liter jednoprzebiegowych). W tym cely trzeba utworzyć sobie zestaw liter, które będą wyświetlane w postaci napisu. Świetne do wszelkiego rodzaju grawerowania napisów.
Informuję, że nowa wersja jest udostępniana bezpłatnie dotychczasowym użytkownikom.
Powstała nowa wersja 2.2 eduCADa, a w niej...
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Powstała nowa wersja 2.2 eduCADa, a w niej...
- Załączniki
-
- Napis w CNC
- A3.jpg (17.61 KiB) Przejrzano 3491 razy
-
- Napis zaznaczony (wdać, że zrobiony jest z pojedyńczych grup)
- A2.jpg (16.12 KiB) Przejrzano 3749 razy
-
- Napis zrobiony metodą wczytywania bloków literowych.
- A1.jpg (12.33 KiB) Przejrzano 3749 razy
Ostatnio zmieniony 06 gru 2006, 20:59 przez Piotr Rakowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
cudnie że jest auto zapis
:)
ale.......jak to mamy w zwyczaju troche ponarzekam
widzę że autozapis obowiązuje tylko na ten jeden rysunek
bo zmieniam czas zapisu na 1 min a kiedy otwieram nastepny ponownie jest wartość domyslna 10 min
rozumiem z tego że to nie jest opcja koncowa i bedzie zmieniona ?
import rownież super mozna w końcu łaczyć rysunki
ale mam jeszcze jedno pytanie :
zadalem pytanie o schowek czy to tylko u mnie nie dziala ?
nikt nie odpowiedzial więc zapytam i tu
czy schowek dziala czy nie ?
czasami warto wyciąć i wkleic chociazby dlatego aby nie przesuwać wykonanego rysunku na bok a tworzenie bloku to czasami nie jest konieczne

ale.......jak to mamy w zwyczaju troche ponarzekam

widzę że autozapis obowiązuje tylko na ten jeden rysunek
bo zmieniam czas zapisu na 1 min a kiedy otwieram nastepny ponownie jest wartość domyslna 10 min
rozumiem z tego że to nie jest opcja koncowa i bedzie zmieniona ?
import rownież super mozna w końcu łaczyć rysunki

ale mam jeszcze jedno pytanie :
zadalem pytanie o schowek czy to tylko u mnie nie dziala ?
nikt nie odpowiedzial więc zapytam i tu
czy schowek dziala czy nie ?
czasami warto wyciąć i wkleic chociazby dlatego aby nie przesuwać wykonanego rysunku na bok a tworzenie bloku to czasami nie jest konieczne
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Autozapis w takiej formie jest skończony i będzie rozwijany dopiero w wersji eduCADa 3.
U mnie schowek działa bez zarzutu. Jakie masz objawy?
Poniżej demonstruję 2 przykłady przy wykorzystaniu nowych możliwości eduCADa. Po pierwsze zrobiłem (tak mniej więcej oczywiście) przykładowy font z polskimi znakami diakrytycznymi. W drugim przykładzie pokazuję, jak w prosty sposób wykonać tabliczkę znamionową hipotetycznego sterownika. Całe przygotowanie zajmuje nie więcej niż 5 minut. Zwracam uwagę, że dla każdego koloru linii można ustalić inną głębokość frezowania.
U mnie schowek działa bez zarzutu. Jakie masz objawy?
Poniżej demonstruję 2 przykłady przy wykorzystaniu nowych możliwości eduCADa. Po pierwsze zrobiłem (tak mniej więcej oczywiście) przykładowy font z polskimi znakami diakrytycznymi. W drugim przykładzie pokazuję, jak w prosty sposób wykonać tabliczkę znamionową hipotetycznego sterownika. Całe przygotowanie zajmuje nie więcej niż 5 minut. Zwracam uwagę, że dla każdego koloru linii można ustalić inną głębokość frezowania.
- Załączniki
-
- A4.jpg (15.08 KiB) Przejrzano 3729 razy
-
- A5.jpg (12.51 KiB) Przejrzano 3490 razy
-
- A6.jpg (21.09 KiB) Przejrzano 3492 razy
-
- A7.jpg (25.92 KiB) Przejrzano 3491 razy
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)