Programowanie gwintu -pomoc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Programowanie gwintu -pomoc
Witam , mam problem odnośnie zaprogramowania gwintu w Mazatrol .Oznacznie gwintu .500-20UNJF-3A. nie potrafię dobrać parametrów ,ponieważ nigdy tego nie robiłem , moje próby : na symulacjii sciazka pokazuje duzo przejsc .Parametry gwintu to srednica zewnetrzna 12.7 , wewnetrzna 11.6 . Srednice pod gwint zostawić 12.7 ? Prosze o pomoc z oznaczniem skoku i dobór parametrów skrawania , dziekuję z góry
[ Dodano: 2015-04-11, 18:08 ]
Obraz z symulacji
[ Dodano: 2015-04-11, 18:08 ]
Obraz z symulacji
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Zaglądasz sobie do katalogu http://www.sandvik.coromant.com/sitecol ... turn_c.pdf
i tam chyba na 70 str, są tabeli gdzie napisano - rodzaj gwint , skok ilość przejść.
i tam chyba na 70 str, są tabeli gdzie napisano - rodzaj gwint , skok ilość przejść.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Hei
Wpisales zly skok.
Nalezy cal(25,4) podzielic przez skok 20 wynik 1,27.
A co do parametrow to podaj rodzaj materialu.
Wpisales zly skok.
Nalezy cal(25,4) podzielic przez skok 20 wynik 1,27.
A co do parametrow to podaj rodzaj materialu.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 14:26 przez andreas0007, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wielkie dzięki za twoją symulacje ze skokiem już doszedłem
Co do twojego programu PcNr2 GLEB -To zapewne głebokość gwintu z tabeli mamy dane wymiar wierzchołkowy i stóp gwintu różnica pomiędzy mini to twoje 0,825 z jakąś tam tolerancją ?? nie rozumiem tego parametru . Druga sprawa mam wątpliwości popatrz na moją symulacje wykonuje gwint od czoła do środka mój wałeczek jest symetryczny i na końcu też należy wykonać taki gwint i moje brzmi jeśli wykonam go od środka do czoła to nakrętka będzie się wkręcać odwrotnie czy to nie ma znaczenia ?

Co do twojego programu PcNr2 GLEB -To zapewne głebokość gwintu z tabeli mamy dane wymiar wierzchołkowy i stóp gwintu różnica pomiędzy mini to twoje 0,825 z jakąś tam tolerancją ?? nie rozumiem tego parametru . Druga sprawa mam wątpliwości popatrz na moją symulacje wykonuje gwint od czoła do środka mój wałeczek jest symetryczny i na końcu też należy wykonać taki gwint i moje brzmi jeśli wykonam go od środka do czoła to nakrętka będzie się wkręcać odwrotnie czy to nie ma znaczenia ?

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Do gwintow metrycznych i calowych uzywam obcji "auto obliczanie" poniewaz mazotrol oblicza to dosyc dokladnie ale robi to tylko dla gwintow 60 stopni.
Na twojej symulacji widac jakby do symulacji gwinu zewnetrznego byle uzyte narzezie do nacinania gwintu wewnetrznego.
[ Dodano: 2015-04-14, 19:44 ]
Do gwintow metrycznych i calowych uzywam obcji "auto obliczanie" poniewaz mazotrol oblicza to dosyc dokladnie ale robi to tylko dla gwintow 60 stopni.
Na twojej symulacji widac jakby do symulacji gwinu zewnetrznego byle uzyte narzezie do nacinania gwintu wewnetrznego.
[ Dodano: 2015-04-14, 19:44 ]
-
Narzędzie to nóż tokarski jutro zrobię zdj tabeli narzedziowej moze źle narzędzie opisałem ...
Czyli mazatrol dobierze sobie głebokość na podstawie kąta i skoku gwintu ?? Jeszcze mnie nurtuje to pytanie tak ze strony technologicznej o co wczesniej pytałem ,, wykonuje gwint od czoła do środka mój wałeczek jest symetryczny i na końcu też należy wykonać taki gwint i moje brzmi jeśli wykonam go od środka do czoła to nakrętka będzie się wkręcać odwrotnie czy to nie ma znaczenia ?
''
Czyli mazatrol dobierze sobie głebokość na podstawie kąta i skoku gwintu ?? Jeszcze mnie nurtuje to pytanie tak ze strony technologicznej o co wczesniej pytałem ,, wykonuje gwint od czoła do środka mój wałeczek jest symetryczny i na końcu też należy wykonać taki gwint i moje brzmi jeśli wykonam go od środka do czoła to nakrętka będzie się wkręcać odwrotnie czy to nie ma znaczenia ?

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Witam,adam Fx pisze:Zaglądasz sobie do katalogu http://www.sandvik.coromant.com/sitecol ... turn_c.pdf
Jeśli jet taka możliwość to proszę o linki do pozostałych katalogów TOCZENIE OGÓLNE, PRZECINANIE I TOCZENIE ROWKÓW, SYSTEMY NARZĘDZIOWE.
Pozdrawiam