transter programu z usb
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
transter programu z usb
Witam serdecznie ,mum problem polega natym ze nie puszczalem jeszcze programow iso na mazaku z USB a mam gwaderke do roboty I niema wyjscia,dlatego zwracam sie o pomoc , mam gotowy program na pendrive oczywiscie podczepiam go I wchodze w przekaz danych wybieram USB i .. nowlasnie nic sie niedzieje tabelki puste ,dlatego prosze o pomoc, czy moze ktos zyczliwy to wylozyc talk z grubsza az do uruchomienia z gory slicznie dziekuje
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
jakiego tego mazatrola masz?? po drugie program musi mieć rozszerzenie .EIA (duże litery chyba koniecznie, tu się mogę mylić), jak mazatrol niższy niż matrix to nazwa musi się składać z 4 znaków lub cyfr (daj cyferki będzie najpewniej), potem na usb musi być założony katalog (zaś najlepiej użyj dużych liter lub cyferek i bez spacji) i dopiero w katalogu program...
no i tu zaczynają się schodki:
bo jak program większy niż bufor w maszynie to, trza wgrać na "tape", a jak mniejszy, to i mniejszy problem a wtedy:
1 wkładasz usb
2 data i/o
3 dir select
4 usb content?? (jakoś tak)
start
5 usb->nc
start
coś mniej więcej jakoś tak to wygląda...
PS jak wysyłasz w drugą stronę to pamiętaj, że wszystkie pliki w katalogu są usuwane, a ładowane są tylko te co wysyłasz z maszyny...
no i tu zaczynają się schodki:
bo jak program większy niż bufor w maszynie to, trza wgrać na "tape", a jak mniejszy, to i mniejszy problem a wtedy:
1 wkładasz usb
2 data i/o
3 dir select
4 usb content?? (jakoś tak)
start
5 usb->nc
start
coś mniej więcej jakoś tak to wygląda...
PS jak wysyłasz w drugą stronę to pamiętaj, że wszystkie pliki w katalogu są usuwane, a ładowane są tylko te co wysyłasz z maszyny...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: transter programu z usb
W parametrach przesyłania danych (u mnie MAZATROL SMART) bit 4 parametru IOP5 reguluje to zjawisko:krukow123 pisze:jak wysyłasz w drugą stronę to pamiętaj, że wszystkie pliki w katalogu są usuwane, a ładowane są tylko te co wysyłasz z maszyny...
KOPIOWANIE DO KATALOGU 0-PIERW KASUJE WSZYSTKO Z KATALOGU 1-KASUJE TYLKO PLIK KOPIOWANY
Domyślnie w systemie miałem IOP5.4 ustawiony na 0 ale gdy wysyłałem przez sieć poprawiony program to kasował mi wszystko.. zdjęcia opisy i podprogramy..
tak jest zdecydowanie lepiej..IMO
Pozdrawiam!!
...Programowanie ma to do siebie, że urzeczywistnienie nawet najbardziej
oczywistego pomysłu jest znakomitą definicją słowa "frustracja"...
-
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam tu dokładna instrukcja (przepraszam za jakość skanów ale pani w biurze ładniej nie umiała tego zrobić..)

tutaj INSTRUKCJA OBSLUGI Mazatrol Fusion 640M

Pozdrawiam. Artur
PS: została jeszcze jedna sprawa od której powinniśmy chyba zacząć.. nie wiem jak jest w matrixie ale w smarcie czytanie programów z karty CF jest opcją..
można to sprawdzić na ekranie DIAGNOZA > WERSJA > OPTIONS..
(chodzi mi o uruchamianie programów z karty a nie magazynowanie ich czy kopiowanie NC<>IC CARD / NC<>USB TO CHYBA STANDARD

tutaj INSTRUKCJA OBSLUGI Mazatrol Fusion 640M

Pozdrawiam. Artur
PS: została jeszcze jedna sprawa od której powinniśmy chyba zacząć.. nie wiem jak jest w matrixie ale w smarcie czytanie programów z karty CF jest opcją..
można to sprawdzić na ekranie DIAGNOZA > WERSJA > OPTIONS..
(chodzi mi o uruchamianie programów z karty a nie magazynowanie ich czy kopiowanie NC<>IC CARD / NC<>USB TO CHYBA STANDARD

...Programowanie ma to do siebie, że urzeczywistnienie nawet najbardziej