Najszybszy kurs Mazatrol

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol

Autor tematu
jejkujejku
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Najszybszy kurs Mazatrol

Post napisał: jejkujejku » 19 cze 2013, 23:55

:oops: Witam serdecznie, jestem tu nowy i całkiem zielony jak moje stare tokarki CNC na których robiłem 8 lat temu. Robiłem też na 4-osiowym centrum ale nawet nie pamiętam jak się nazywało. Z pewnością było stare i kapryśne :roll: Pomyślałem sobie ostatnio, że warto wrócić do tej dziedziny... i wróciłem, tyle że teraz stanąłem przed horyzontalnymi centrami obróbczymi Mazak z programem Mazatrol i wiem, że nic nie wiem. Zamiast cyfer widzę czarną magię i chciałbym Was prosić o kilka bardzo podstawowych informacji. Chodzi mi o objaśnienie wskazań głównego ekranu i przejście po kolei do dokonania jakiejś przykładowej korekty. Z tego co mi się wydaje to program główny zawiera jakby podprogramy dla poszczególnych palet i potem chyba poszczególnych detali ale ciężko mi pokapować jak w tym gąszczu odnaleźć właściwą sekwencję dla konkretnego narzędzia. Czy ktoś może mi to wyjaśnić w przystępny sposób.

Tagi:

tomaszekg1
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1

Post napisał: tomaszekg1 » 11 wrz 2013, 18:19

Najlepiej przeczytać manuala. Ale jak nie chcesz to jak jesteś z wielkopolski lub z częstochowy to z przyjemnością przeprowadzę Ci szkolenie z obsługi i programowania maszyn Mazak. Na tym się znam i to nieźle:)) :twisted:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”