KUPNO PLOTERA LASEROWEGO DO CIĘCIA PAPIERU
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
KUPNO PLOTERA LASEROWEGO DO CIĘCIA PAPIERU
Witam,
Proszę Państwa chcę kupić do swojej firmy ploter laserowy do: oznaczania, wycinania, grawerowania. Do jego zadań będzie należało głównie działanie w papierze opcjonalnie: 0,5mm (fajnie jeżeli by się trafił taki, który poradzi sobie z kartonem 3mm) głównie zaproszenia, jakieś wycięcia w papierze ale chciałbym również, żeby był w stanie grawerować jakieś napisy na kubkach, breloczkach, długopisach. Produkcja małoseryjna – średnioseryjna.
Niestety nie mam doświadczenia w specyfikacji i działaniu takich ploterów, więc zwracam się z pomocą do Was. Nie wiem jaka moc musi być, stół roboczy oczywiście jak największy, zależy mi aby ploter był dokładny jak najbardziej 0,01 – 0,02mm
PRZEDZIAŁY CENOWE JAKIE MNIE INTERESUJĄ TO: 1-5000zł oraz od 5000-10000zł. I różnica między nimi. Nie wiem gdzie szukać (małopolska), na jakie firmy zwracać uwagę oraz specyfikację.
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam.
Proszę Państwa chcę kupić do swojej firmy ploter laserowy do: oznaczania, wycinania, grawerowania. Do jego zadań będzie należało głównie działanie w papierze opcjonalnie: 0,5mm (fajnie jeżeli by się trafił taki, który poradzi sobie z kartonem 3mm) głównie zaproszenia, jakieś wycięcia w papierze ale chciałbym również, żeby był w stanie grawerować jakieś napisy na kubkach, breloczkach, długopisach. Produkcja małoseryjna – średnioseryjna.
Niestety nie mam doświadczenia w specyfikacji i działaniu takich ploterów, więc zwracam się z pomocą do Was. Nie wiem jaka moc musi być, stół roboczy oczywiście jak największy, zależy mi aby ploter był dokładny jak najbardziej 0,01 – 0,02mm
PRZEDZIAŁY CENOWE JAKIE MNIE INTERESUJĄ TO: 1-5000zł oraz od 5000-10000zł. I różnica między nimi. Nie wiem gdzie szukać (małopolska), na jakie firmy zwracać uwagę oraz specyfikację.
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: KUPNO PLOTERA LASEROWEGO DO CIĘCIA PAPIERU
Przy tym budżecie 1 i 2: Długopisy - poza drewnianymi lub metalowymi malowanymi (gdzie usuwasz farbę) raczej odpadają. Papier będzie lekko zabrązowiony na brzegach. Breloczki z drewna i plexy - ok. Kubki - bardzo różnie. Mówisz o seriach "małoseryjnych" 50-100szt. czy 500-1000 raz w tygodniu? Dedykowane maszyny do zaproszeń są kilkunastokrotnie ponad twój budżet. O dokładności trudno mówić, bo nie do końca wiadomo co masz na myśli. Sam promień jak tnie np. zaproszenie to ma grubość rzędu 0.1mm w praktyce i taką dziurę zostawia w papierze. Można ewentualnie mówić o powtarzalności pozycji przy tej samej pracy - czyli coś wyciął, pojechał na drugi koniec stołu i wrócił ciąć dalej i na ile rozjedzie się cięcie początku i końca - ale to też dłuższa historia. Generalnie na silnikach krokowych nie masz zliczania tego ile razy się silnik obrócił - więc mogą być delikatne rozjazdy które zaczyna być widać dopiero przy dużych, bardzo skomplikowanych pracach. Tu silniki servo powinny być lepsze, ale do nowych bez kilku/nastu k€ to nie ma co nawet podchodzić. Z budżetem jaki masz możesz jak wielu czytelników forum kupić chińczyka ze stołem rzędu rozmiaru około 30x50 do 50x70 pod warunkiem, że masz smykałkę do napraw.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Gdzieś na ogłoszeniach niedawno bujał się bodaj GCC za 8 tysi. Ktoś kupił nowy i sie chciał pozbyć więc jeśli jeszcze jest to dobra oferta bo właściciel zna maszynę i może pokazać co i jak.
Poza tym widziałem Epiloga 35W ale to już ponad 10 000.
Osobiście wolałbym Epiloga.
"Let's Go Brandon"
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Te co Bratanek wrzucił to nie są złe maszyny - ale gwoli ścisłości OP nie za bardzo uzyska wymarzone "0,01 – 0,02mm" i mimo, że źródła RF lepiej sobie radzą z cięciem papieru - to nadal będą nieznaczne zażółcenia, a na metalu bezpośrednio nie wygraweruje.
P.S. Zarzucę odpowiadanie jednopostowcom, bo po 3 dniach ani dziękuję, ani pocałuj w d***. Może zarejestrował się i zapomniał hasła.
P.S. Zarzucę odpowiadanie jednopostowcom, bo po 3 dniach ani dziękuję, ani pocałuj w d***. Może zarejestrował się i zapomniał hasła.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Możesz pokazać, gdzie był ten Epilog?bratanek65 pisze: ↑17 kwie 2019, 16:27Gdzieś na ogłoszeniach niedawno bujał się bodaj GCC za 8 tysi. Ktoś kupił nowy i sie chciał pozbyć więc jeśli jeszcze jest to dobra oferta bo właściciel zna maszynę i może pokazać co i jak.
-
- Posty w temacie: 4
Nie pamiętam, zobacz na OLX albo na Sprzedajemy. Epilog laser albo Epilog CO2.
"Let's Go Brandon"
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Zapomniałeś gdzie wystawiłeś....??????
przecież jest tutaj
https://sprzedajemy.pl/ploter-epilog-24 ... nr57567326
przecież jest tutaj
https://sprzedajemy.pl/ploter-epilog-24 ... nr57567326
-