Witajcie. Korzystam z programu RDWorksV8.
Czy istnieje w programie taka opcja, aby jednocześnie grawerowało obrazek i tekst?
Przykładowo tworzę winietkę na stół weselny. Wstawiam po prawej stronie obrazek, a po lewej imię osoby zaproszonej. Chciałbym, aby jednocześnie grawerowało całość. Obecnie graweruję na zasadzie, że w pierwszej kolejności obrazek, a później tekst. Ustawienia parametrów mocy i prędkości są takie same przy obrazku i tekście więc robienie tego oddzielnie w tym przypadku jest bezsensowne.
Z góry dziękuję za pomoc.
Psiot87
Grawerowanie BMP i tekstu jednocześnie - RDWorksV8
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Grawerowanie BMP i tekstu jednocześnie - RDWorksV8
Bezpośrednio w RDW chyba nie. Ale jeżeli używasz Corela to możesz połączyć obiekty BMP i tekst i zamienić całość na bitmapę w rozdzielczości takiej, jak będzie grawerowany obrazek. Przy tekście grawerowanym w trybie scan może to mieć w niektórych przypadkach sens - zależy od grafiki i wzajemnego położenia.
Robiłem coś podobnego, bo po potrzebowałem "obwódki" dokoła tekstu umieszczone bezpośrednio na grafice. Tu malutki wycinek
(grawerowane na kamieniu).
Robiłem coś podobnego, bo po potrzebowałem "obwódki" dokoła tekstu umieszczone bezpośrednio na grafice. Tu malutki wycinek