Witam.
Przymierzam się do zakupu lasera FIBER. Znalazłem firmę która oferuje mi laser FIBER za trochę ponad 0.5mln zł. Oczywiście jestem pełen obaw i podejrzeń jako, że ma to być budowana maszyna "pod klienta". Niedawno dostałem pierwsze dane techniczne i pierwsze co mnie zaniepokoiło to źródło jakie oferują a mianowicie :
YLR
Gdy powiedziałem że widziałbym tam rezonator z tej serii:
Rezonator YLS
Dostałem odpowiedź, że różnie się w zasadzie tylko tym. że jest wolnostojący. Oczywiście nie zgadzam się z tym, ale szczerze mówiąc nie znam się też na tym. Prosiłbym o wyjaśnienie najważniejszych różnic.
Materiały które chcemy ciąć:
Blacha czarna głównie od 3-8mm
nierdzewka 2mm
Różnice między rezonatorami typ YLR-1000-MM-WC a serią YLS
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
YLR to laser bez gwarancji u klienta.
Jak padnie to trzeba wysłać do producenta, poczekać z miesiąc i potem z powrotem zainstalować.
Lasery to urządzenia skomplikowane w sterowaniu, dziwię się, że chcesz zaryzykować i kupić wynalazek, który będzie prototypem, sam prosisz się o kłopoty.
Jak masz pół bani to nie kupuj lasera. Uzbieraj drugie pół i wówczas zacznij się rozglądać.
Jak padnie to trzeba wysłać do producenta, poczekać z miesiąc i potem z powrotem zainstalować.
Lasery to urządzenia skomplikowane w sterowaniu, dziwię się, że chcesz zaryzykować i kupić wynalazek, który będzie prototypem, sam prosisz się o kłopoty.
Jak masz pół bani to nie kupuj lasera. Uzbieraj drugie pół i wówczas zacznij się rozglądać.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Albo uzywke dobrej firmy, no ale w 500 tysi tez bardzo ciezko.
Za dnia bede mial na sorzedaz Fibera Durmy 2013r no ale cena okolo 200 euro. Troche nizej jakby ktos sam sobie rozmontowal w maju za granica, bo jeszcze laser nie iest w polsce.
Jak myslisz o laserze ktory ma pracowac na dwie zmiany w tych blachach co podales to daruj sobie zabawki, ceny zaczynaja sie od okolo 300 tysi euro.
Za dnia bede mial na sorzedaz Fibera Durmy 2013r no ale cena okolo 200 euro. Troche nizej jakby ktos sam sobie rozmontowal w maju za granica, bo jeszcze laser nie iest w polsce.
Jak myslisz o laserze ktory ma pracowac na dwie zmiany w tych blachach co podales to daruj sobie zabawki, ceny zaczynaja sie od okolo 300 tysi euro.