Witam serrdecznie, jesteem tu nowy, mam problem z laserem o tórym mowa w opisie. Krawędzie po grawerowaniu są nie równe, poszarpane, szczególnie przy małych elementach, robiłem próbę lasera zgodnie z instrukcją i na skrajnych położeniach laserr bije w to samo miejsce. W czym może być problem, czy czeka mnie wymiana tuby ?? prosze o podpowiedź, korewspondowałem z serwisem, koszty kolosalne, czy na forum znajdę może jakiś manula z opisem co jak i do czego, prosze bardziej doświadczonych kolegów o pomoc, dysponuje zdjęciami wykonanych materiałów.
Pozdrawiam serdecznie
Laser 600 Techsol
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Emm wiesz że przy grawerowaniu musi być ok 8cm luzu od położeń skrajnych karetki lewo/prawo?
Tak żeby zdążyła zahamować.
Inaczej będzie się tukła po maszynie
Jak wygląda ten grawer?
Zrób grawerunek kwadratu. Ustaw prędkość przy której są problemu i zrób kilka kwadracików z różnymi odległościami wierszy 1,0 2,0 3,0.
Tak żeby zdążyła zahamować.
Inaczej będzie się tukła po maszynie
Jak wygląda ten grawer?
Zrób grawerunek kwadratu. Ustaw prędkość przy której są problemu i zrób kilka kwadracików z różnymi odległościami wierszy 1,0 2,0 3,0.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nie wiem.
Ja tam tnę, jeśli tuba na typowej prędkości przestaje ciąć i trzeba zwolnić + zwiększyć moc to znaczy że padła.
Mam taką padniętą ale graweruje dalej, po prostu do ciecia się nie nadaje.
Spróbuj wgrać plik konfiguracyjny do maszyny. Czasem w maszynie się coś przestawia i to czasami pomaga. To przestawianie w sumie dość często się zdarza.
Ja tam tnę, jeśli tuba na typowej prędkości przestaje ciąć i trzeba zwolnić + zwiększyć moc to znaczy że padła.
Mam taką padniętą ale graweruje dalej, po prostu do ciecia się nie nadaje.
Spróbuj wgrać plik konfiguracyjny do maszyny. Czasem w maszynie się coś przestawia i to czasami pomaga. To przestawianie w sumie dość często się zdarza.