laserCO2 - problem ze startem systemu i bazowaniem karetki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
laserCO2 - problem ze startem systemu i bazowaniem karetki
Szukam serwisanta, elektronika do zdiagnozowania problemu
- najlepiej osobiście we Wrocławiu lub tutaj na forum.
Poniżej podaje link do tematu, który już publikowałam na tym forum ale w innym miejscu.
https://www.cnc.info.pl/topics127/wrocl ... htm#508955
Tutaj poniżej podaje link do filmu z sytuacją z naszym ploterem laserowym Seron
https://youtu.be/EXQXbfDmOTs
- najlepiej osobiście we Wrocławiu lub tutaj na forum.
Poniżej podaje link do tematu, który już publikowałam na tym forum ale w innym miejscu.
https://www.cnc.info.pl/topics127/wrocl ... htm#508955
Tutaj poniżej podaje link do filmu z sytuacją z naszym ploterem laserowym Seron
https://youtu.be/EXQXbfDmOTs
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam, zgodnie z tym o czym Panią już informowaliśmy, kroki jakie należy podjąć to:
-wyczyścić bufor ze starych projektów
-sprawdzić krańcówki i połączenia elektryczne
-odpiąć wszystko oprócz zasilania od sterowania, jeśli nadal będzie to samo to do wymiany będzie karta sterownika
Życzę powodzenia, a jeśli Pani sobie nie poradzi można wezwać nasz serwis, jeśli się z tym nie śpieszy i liczą się koszty to możemy to zrobić przy okazji wyjazdu serwisu w tamtym kierunku.
-wyczyścić bufor ze starych projektów
-sprawdzić krańcówki i połączenia elektryczne
-odpiąć wszystko oprócz zasilania od sterowania, jeśli nadal będzie to samo to do wymiany będzie karta sterownika
Życzę powodzenia, a jeśli Pani sobie nie poradzi można wezwać nasz serwis, jeśli się z tym nie śpieszy i liczą się koszty to możemy to zrobić przy okazji wyjazdu serwisu w tamtym kierunku.
-
Wykręciłam płytę i wysłałam dziś do Serona. Nie mogę sprawdzić, czy bufor pamięci się nie przypchał, bo nie mam komunikacji z ploterem z komputera, poniewaź system nie startuje. Mam nadzieję, że w trybie serwisu Panowie na miejscu w Seronie sprawdzą co nie tak z płyta i uzdrowią.
[ Dodano: 2015-10-03, 00:55 ]
Wczoraj byl u nas człowiek z firmy, gdzie serwisują maszyny cnc, mają tez laser, więc zgodził się do nas zajrzec. Stwierdzil, że wszystko jest ok sprzętowo, bardziej to wygląda na problem z softem - moze wlasnie przepełniona pamięc...
Jaka maszyna, też Seron?Bertras?
[ Dodano: 2015-10-03, 00:55 ]
Wczoraj byl u nas człowiek z firmy, gdzie serwisują maszyny cnc, mają tez laser, więc zgodził się do nas zajrzec. Stwierdzil, że wszystko jest ok sprzętowo, bardziej to wygląda na problem z softem - moze wlasnie przepełniona pamięc...
Jaka maszyna, też Seron?Bertras?
-
Problem tkwi w płycie gĺównej - przestrzegam, aby czyścic bufor z projektami wyslanymi do plotera, bo mozna sobie zrobic takie kuku... prawdopodobnie "zapełniła się" pamięć i system nie może się załadować. Za nową płytę w Seronie trzeba zapłacić 3500 netto, co daje 4300zł brutto 
Problem jeszcze nie rozwiązany ale na dobrej drodze. Z Serona płyta wróciła ale nie udało sie nic zdziałać. Mamy tylko jeden ploter co2 więc przestój boli... ale trzeba jeszcze wytrzymać. Gwarancja skonczyla sie pol roku temu... Dam znać, jak tylko będę mogła podzielić się dobrymi wiadomościami.

Problem jeszcze nie rozwiązany ale na dobrej drodze. Z Serona płyta wróciła ale nie udało sie nic zdziałać. Mamy tylko jeden ploter co2 więc przestój boli... ale trzeba jeszcze wytrzymać. Gwarancja skonczyla sie pol roku temu... Dam znać, jak tylko będę mogła podzielić się dobrymi wiadomościami.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1