Emisja z cięcia pleksi laserem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Emisja z cięcia pleksi laserem
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam taki problem muszę zrobić zgłoszenie instalacji do starostwa odnośnie instalacji do cięcia pleksi laserem. Nie mogę jednak nigdzie znaleźć wskaźników emisji do tego procesu, chodzi mi jakie substancję się emituje i w jakich ilościach - stężeniach. Proszę o pomoc gdzie takie informację mogę uzyskać (producenta pytałem nic nie wie niestety). Dziękuję za pomoc pozdrawiam.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Miałem kontrolę z WIOŚ (Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska) i Pan nakazał zrobić zgłoszenie instalacji do starostwa. Emitorem jest komin przez który wentylacją mechaniczną wyrzucane są opary w żaden sposób nie filtrowane.obser pisze:A po co zgłaszać takie rzeczy w starostwie? Wydział budownictwa czy ochrona środowiska?
Jak rozwiązujesz problem filtrowania spalin? Jakieś filtry, czy po prostu opary z lasera idą w komin?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Rozpisałem e-maile po uczelniach odzew w postaci: badania możemy przeprowadzić u Pana w zakładzie (pewnie nie za darmo).rendejad pisze:Za 3k pln można kupić profesjonalny filtr do spalin i spać spokojnie.
Filtry z kolei to temat taki, że filtr w 100 % nie pochłonie zanieczyszczeń a te kilka procent będzie emitowane i nie wiadomo co to będzie i ile

Tak że czekam na inne sugestie.
Dziękuję pozdrawiam.