zakup lasera
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
zakup lasera
Witam
Od pewnego czasu śledzę temat laserów , mnóstwo wiedzy technicznej i praktycznej, oczywiście piszę tego posta z myślą i nadzieją że i mnie pomożecie . Otóż chcę zakupić ploter laserowy , służył on będzie do cięcia , grawerowania sklejki (2 - 5 mm), cięcia pleksi . Z laserem wcześniej nie miałem do czynienia , nie chcę kupować nowego przeglądam używane , zwrócił moją uwagę ten z ogłoszenia http://olx.pl/oferta/laser-ploter-laser ... 2b0d5a9259 rodzimy produkt a i z częściami , serwisem pewnie kłopotu nie będzie . Co o tym laserze myślicie , a może coś innego z tych oferowanych używek.
Od pewnego czasu śledzę temat laserów , mnóstwo wiedzy technicznej i praktycznej, oczywiście piszę tego posta z myślą i nadzieją że i mnie pomożecie . Otóż chcę zakupić ploter laserowy , służył on będzie do cięcia , grawerowania sklejki (2 - 5 mm), cięcia pleksi . Z laserem wcześniej nie miałem do czynienia , nie chcę kupować nowego przeglądam używane , zwrócił moją uwagę ten z ogłoszenia http://olx.pl/oferta/laser-ploter-laser ... 2b0d5a9259 rodzimy produkt a i z częściami , serwisem pewnie kłopotu nie będzie . Co o tym laserze myślicie , a może coś innego z tych oferowanych używek.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Rodzimy produkt ? Chyba żartujesz. Maszyna-chińczyk, a więc temat wielokrotnie poruszany. Co do tuby nie masz gwarancji - równie dobrze może popsuć się następnego dnia, nie wiesz jak była wcześniej używana i eksploatowana.
Kupując tego typu maszynę jako używaną ryzykujesz.
Jeśli nie boisz się śrubokręta i czujesz się na siłach, że sam sobie ją ewentualnie będziesz serwisował bez wsparcia serwisu, można próbować.
Kupując tego typu maszynę jako używaną ryzykujesz.
Jeśli nie boisz się śrubokręta i czujesz się na siłach, że sam sobie ją ewentualnie będziesz serwisował bez wsparcia serwisu, można próbować.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Panowie może zamiast zaśmiecać forum podłączę się do wątku kolegi
Myślę na zakupem taniego chińczyka do zabawy - typowo dla majsterkowicza. Wycinanie jakiś prostych uszczelek, dystanse-rów czasem coś z papieru dla szkoły itd.
krótko mówiąc zabawka / majsterkowanie / hobby - stad tani chińczyk
I teraz pytanie czy 40W chińczyk da radę z cięciem klingierytu oraz Preszpanu (0.8mm)?
np: Polonit typ FA O (pod oleje)?
Myślę na zakupem taniego chińczyka do zabawy - typowo dla majsterkowicza. Wycinanie jakiś prostych uszczelek, dystanse-rów czasem coś z papieru dla szkoły itd.
krótko mówiąc zabawka / majsterkowanie / hobby - stad tani chińczyk
I teraz pytanie czy 40W chińczyk da radę z cięciem klingierytu oraz Preszpanu (0.8mm)?
np: Polonit typ FA O (pod oleje)?
-
- Posty w temacie: 2
Witam
Na forum jestem nowy i myślę że to będzie dobry wątek. Jeśli nie to przepraszam i proszę o przekierowanie.
Moim problem jest poszukiwanie lasera który mógłby ciąć i grawerować w dużym wachlarzu materiałów. Głownie sklejka, mdf od 2 do 20mm ( mam frezarkę CNC ale kształty które tnę są zbyt dokładne niekiedy) chciałbym aby laser mógł tez pracować w takich materiałach jak miedź czy brąz, polimery, aluminium a nawet stal ss304 (kwasów-ka) niestety zakres prac wymaga różnorodności. niestety w temacie laserów nie jestem zbyt mocny i dlatego szukam porady mądrzejszych
. Chodzi mi o polecenie konkretnych modeli laserów i ich orientacyjny koszt. a może zamiast kupować sam laser i budować ploter lepiej zakupić gotowy produkt i tu też proszę o radę w materii modelu i orientacyjnej cenie takich maszyn.
Na forum jestem nowy i myślę że to będzie dobry wątek. Jeśli nie to przepraszam i proszę o przekierowanie.
Moim problem jest poszukiwanie lasera który mógłby ciąć i grawerować w dużym wachlarzu materiałów. Głownie sklejka, mdf od 2 do 20mm ( mam frezarkę CNC ale kształty które tnę są zbyt dokładne niekiedy) chciałbym aby laser mógł tez pracować w takich materiałach jak miedź czy brąz, polimery, aluminium a nawet stal ss304 (kwasów-ka) niestety zakres prac wymaga różnorodności. niestety w temacie laserów nie jestem zbyt mocny i dlatego szukam porady mądrzejszych

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Ploter laserowy to nie frezarka.
i obie dużo kosztują
to jedna maszynaRUDY4 pisze:ciąć i grawerować w dużym wachlarzu materiałów. Głownie sklejka, mdf od 2 do 20mm
a to drugaRUDY4 pisze:materiałach jak miedź czy brąz, polimery, aluminium a nawet stal ss304 (kwasów-ka)
i obie dużo kosztują
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 300 ::.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com
-
- Posty w temacie: 2
oczywiście rozumiem że frezarka i ploter laserowy to dwie rożne maszyny. A czy jesteś w stanie podać mi jakieś modele samych laserów bądź ploterów które polecasz do poszczególnych rodzajów materiałów czyli jeden do materiałów drewnianych i polimerowych drugi do materiałów metalicznych. Oczywiście zdaję sobie sprawę że sprzęty te nie należą do tanich i po to proszę o orientacyjną cenę aby przemyśleć dalszy rozwój mojego przedsięwzięcia.