Sybil Pro 6090 - prośba o informacje
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Sybil Pro 6090 - prośba o informacje
Jak w temacie. Co sądzicie o tej maszynie ? Ogólnie na początek wielozadaniowy ma być, czyli powinien robić jak najwięcej w poligrafii i gadżetach 

Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jeśli chodzi o laser to tak jak każdy inny chinczyk, szybciej coś ci pierdnie niż na siebie zarobi.
Jednak nie to jest problemem, problemem jest support i ceny częsci po okresie gwarancyjnym, no i ceny częsci które się zużywają czyli soczewki i tuby, dla przykładu soczewka u konkurencji kosztuje o ile dobrze pamiętam 300pln brutto a od tych Panów 600 brutto , tuba u konkurencji 1700 brutto a u nich ponad 2 200 pln, gwarancja u konkurencji to 2 lata a u nich jeśli się nie mylę rok, a jest to ogromna różnica przy zakupie chinczyka
Oczywiscie za przyjazd serwisu nawet na gwarancji też trzeba płacić
Uprzedzając spekulacje ze specjalnie się zarejestrowałem aby oczernić firmę to z pełną odpowiedzialnością mówię TAK, Panowie tak mnie swego czasu wk$%^&&*li, że nie mogłem przejść obojętnie obok tego posta.
Pozdrawiam
Jednak nie to jest problemem, problemem jest support i ceny częsci po okresie gwarancyjnym, no i ceny częsci które się zużywają czyli soczewki i tuby, dla przykładu soczewka u konkurencji kosztuje o ile dobrze pamiętam 300pln brutto a od tych Panów 600 brutto , tuba u konkurencji 1700 brutto a u nich ponad 2 200 pln, gwarancja u konkurencji to 2 lata a u nich jeśli się nie mylę rok, a jest to ogromna różnica przy zakupie chinczyka
Oczywiscie za przyjazd serwisu nawet na gwarancji też trzeba płacić
Uprzedzając spekulacje ze specjalnie się zarejestrowałem aby oczernić firmę to z pełną odpowiedzialnością mówię TAK, Panowie tak mnie swego czasu wk$%^&&*li, że nie mogłem przejść obojętnie obok tego posta.
Pozdrawiam
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Pytaj o oferty importerów takich jak seron czy techsol etc porównaj ceny, popytaj na forach o opinie na temat serwisu gwarancyjnego i pogwarancyjnego.
Po prostu zrób mały resarch i pamiętaj, że czasem warto dołożyć ten jednen dwa czy trzy tysiące złotych ale potem mieć swięty spokój i się nie wk$%^&*ć tak jak np ja
Po prostu zrób mały resarch i pamiętaj, że czasem warto dołożyć ten jednen dwa czy trzy tysiące złotych ale potem mieć swięty spokój i się nie wk$%^&*ć tak jak np ja

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
a nie lepiej poczekać, popolować na okazję i kupić używany ale markowy sprzęt?
Czasem można za niewielkie pieniądze wyszarpać ULS albo Troteca.
Zadzwoń do troteca czy ULS często mają namiary na swoich klientów, którzy chcą sprzedać sprzęt.
Miałem sprzęt od techsola, serwisu nie polecam...
Chinczyk jak każdy inny, więcej z nim nerwów i problemów niż jest wart...
Teraz pracuje na trotecu i nigdy więcej chinczyka
Jakość precyzja i bezusterkowość bez porównania.
Jak z czymś masz problem, serwis telefonicznie pomaga, poprowadzi "za rączkę" zdradzą też czasem kilka "patentów".
Zobaczysz, że po pewnym czasie będziesz miał dość pracy na chinczyku, jak traktujesz poważnie to zastanów się zanim kupisz, lepiej dołożyć troszkę pieniędzy i mieć spokój.
Czasem można za niewielkie pieniądze wyszarpać ULS albo Troteca.
Zadzwoń do troteca czy ULS często mają namiary na swoich klientów, którzy chcą sprzedać sprzęt.
Miałem sprzęt od techsola, serwisu nie polecam...
Chinczyk jak każdy inny, więcej z nim nerwów i problemów niż jest wart...
Teraz pracuje na trotecu i nigdy więcej chinczyka

Jakość precyzja i bezusterkowość bez porównania.
Jak z czymś masz problem, serwis telefonicznie pomaga, poprowadzi "za rączkę" zdradzą też czasem kilka "patentów".
Zobaczysz, że po pewnym czasie będziesz miał dość pracy na chinczyku, jak traktujesz poważnie to zastanów się zanim kupisz, lepiej dołożyć troszkę pieniędzy i mieć spokój.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Nie daj się zwariować, kolor nie ma znaczenia.
No chyba, że masz laser o innej fali niż CO2
Liczy się średnica i ogniskowa, reszta to dodatki.
Oczywiście lepiej mieć wybajerowaną soczewkę z dodatkowymi warstwami przeciwodblaskowymi itp tylko pytanie czy koniecznie tego potrzebujesz.
No chyba, że masz laser o innej fali niż CO2

Liczy się średnica i ogniskowa, reszta to dodatki.
Oczywiście lepiej mieć wybajerowaną soczewkę z dodatkowymi warstwami przeciwodblaskowymi itp tylko pytanie czy koniecznie tego potrzebujesz.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.