Techsol 3040 vs SEROn SK400
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Techsol 3040 vs SEROn SK400
Witam wszystkich jako że to mój pierwszy post.
Z góry dzięki za pomoc, od dłuższego czasu wertuje forum i postanowiłem zadac ostatnie pytanie które mam nadzieje już mnie zbliży do zakupu konkretnej maszyny.
Szukam czegoś o polu roboczym ok 50 x 30 lub 40 x 30, cos kolo tego. Laser ma byc do malej firmy reklamowej - znakowanie gadzetow + wycinanie filcu.
Nie mam szans na zakup lepszego markowego lasera, suzkam czegoś na start zobaczyc czy mi sie oplaca ewentualna inwestycja w cos lepszego z czasem. Przefiltrowałem oferty na stronach i na placu boju zostay mi 2 propozycje. Prosze o pomoc w wyborze konkretnej maszyny - wydają się być bardzo podobne. Różnica w cenie w przypadku tych maszyn gra małą rolę. Powiedzmy że górny pułap to ok 1400-1500 zł netto za laser.
1. Techsol 3040 - http://techsol.com.pl/oferta/laser3040
2. Seron sk400 - http://www.seron.pl/?48,ploter-laserowy ... 0cm%29-usb
Będę na prawde wdzięczny za porady lub propozycje innych (lepszych) maszyn za tą cenę.
Z góry dzięki za pomoc, od dłuższego czasu wertuje forum i postanowiłem zadac ostatnie pytanie które mam nadzieje już mnie zbliży do zakupu konkretnej maszyny.
Szukam czegoś o polu roboczym ok 50 x 30 lub 40 x 30, cos kolo tego. Laser ma byc do malej firmy reklamowej - znakowanie gadzetow + wycinanie filcu.
Nie mam szans na zakup lepszego markowego lasera, suzkam czegoś na start zobaczyc czy mi sie oplaca ewentualna inwestycja w cos lepszego z czasem. Przefiltrowałem oferty na stronach i na placu boju zostay mi 2 propozycje. Prosze o pomoc w wyborze konkretnej maszyny - wydają się być bardzo podobne. Różnica w cenie w przypadku tych maszyn gra małą rolę. Powiedzmy że górny pułap to ok 1400-1500 zł netto za laser.
1. Techsol 3040 - http://techsol.com.pl/oferta/laser3040
2. Seron sk400 - http://www.seron.pl/?48,ploter-laserowy ... 0cm%29-usb
Będę na prawde wdzięczny za porady lub propozycje innych (lepszych) maszyn za tą cenę.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2011, 14:36 przez jujor, łącznie zmieniany 2 razy.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Techsol 3040 vs SEROn SK400 vs LYNX 500D??
Prosty wybór - LYNX to już jest nasza polska marka z elementami na bazie znanego azjatyckiego producenta co daje korzystny współczynnik cena do możliwości. Do tego polskie oprogramowanie stworzone przez producenta urządzenia. 
Przy okazji: Co to za kompresorek - to małe po prawej?

ACO-500?

Przy okazji: Co to za kompresorek - to małe po prawej?

ACO-500?
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Akurat w tym przypadku LYNX-500D to w 100% chińczyk mam coś podobnego ( inny kolor
) a konstrukcja w 100% chińska ale i tak z tych przedstawionych wybrał bym tą ofertę laser 60W i z czystym sumieniem mogę to polecić może nie została kupiona u Pana Piotra ale moja jest identyczna i niezawodna no może trochę 

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Też się skłaniam najbardziej ku tej opcji, ze względu na dość pochlebne opinie na tym forum o maszynach LYNX...No cóż poczekam jeszcze chwilę na opienie i będę podejmował decyzję ostateczną...
[ Dodano: 2011-11-09, 14:38 ]
LYNX odpada, dostałem info że 500D już nie jest importowany, a większy model przekracza możliwości finansowe...Co myslicie zatem o 2 pozostałych czyli seron i techsol ?
[ Dodano: 2011-11-09, 14:38 ]
LYNX odpada, dostałem info że 500D już nie jest importowany, a większy model przekracza możliwości finansowe...Co myslicie zatem o 2 pozostałych czyli seron i techsol ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Dorzucam moje 3 grosze - bo zostałem "wywołany z szeregu". Rzeczywiście LYNX-500D to 100% chińczyk, a w mojej firmie zapadła decyzja o nieimportowaniu więcej maszyn z Chin - zarówno laserów, jak i frezarek. Po udanych próbach z produkcją u nas przeszliśmy na produkcję ciągłą, co ma wiele uzasadnień. Do tego jak wiecie sami piszemy oprogramowanie i robimy własne sterowanie mikroprocesorowe na ARM7.
Oto najnowsza "nowość" - do pakietu oprogramowania doszedł nowy algorytm rastrujący dający nadspodziewanie dobry efekt końcowy (grawerowanie w kamieniu - płytka marmurowa, wielkość rysunku około 100x80 mm):
Do kol. Pitsa - tak, to rzeczywiście pompka z oczek wodnych - membranowa, więc bezolejowa i praktycznie bezobsługowa. Ale myślę nad stosowaniem małych turbinek wentylatorowych, bo idea to przecież zapotrzebowanie na powietrze do schładzania soczewki i miejsca cięcia - niskociśnieniowo.
Informacja dla kol. jujor - TechSol współpracuje z firmą chińską, z którą moja firma wcześniej współpracowała.
Oto najnowsza "nowość" - do pakietu oprogramowania doszedł nowy algorytm rastrujący dający nadspodziewanie dobry efekt końcowy (grawerowanie w kamieniu - płytka marmurowa, wielkość rysunku około 100x80 mm):

Do kol. Pitsa - tak, to rzeczywiście pompka z oczek wodnych - membranowa, więc bezolejowa i praktycznie bezobsługowa. Ale myślę nad stosowaniem małych turbinek wentylatorowych, bo idea to przecież zapotrzebowanie na powietrze do schładzania soczewki i miejsca cięcia - niskociśnieniowo.
Informacja dla kol. jujor - TechSol współpracuje z firmą chińską, z którą moja firma wcześniej współpracowała.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Cenowo, czy jakościowo? Co z serwisem i supportem?
Nietrudno jest kupić tanią maszynę, tylko co potem?
Ja już kończę z wypowiadaniem się w tym wątku, bo zostanę ofuknięty za stronniczość...
Nietrudno jest kupić tanią maszynę, tylko co potem?
Ja już kończę z wypowiadaniem się w tym wątku, bo zostanę ofuknięty za stronniczość...
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)