jak w temacie interesuje mnie opinia na temat tych laserków czy jest on warty wydania tej kasy?? odrazu podkreślę ze nie dysponuje dużą gotówką na super wypas laser
Czy ktoś ma doświadczenie z laserami MEGAPLOT
-
pabloot
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 1
Czy ktoś ma doświadczenie z laserami MEGAPLOT
Witam,
jak w temacie interesuje mnie opinia na temat tych laserków czy jest on warty wydania tej kasy?? odrazu podkreślę ze nie dysponuje dużą gotówką na super wypas laser
Tagi:
-
Piotr Rakowski
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Sprawdź taką rzecz - ta firma kupuje lasery w Chinach, "branduje" i daje własne sterowanie. Rok temu na targach reklamy rozmawiałem z ich przedstawicielem i okazało się, że maszyny te nie miały napisanego modułu do grawerowania. Gdyby nadal tak było to ich wykorzystanie byłoby ograniczone li-tylko do cięcia.
Generalnie konstrukcje nie różnią się specjalnie od moich laserów (tych chińskich). Pracują także na chińskich tubach szklanych.
Generalnie konstrukcje nie różnią się specjalnie od moich laserów (tych chińskich). Pracują także na chińskich tubach szklanych.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
laserki
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 1
Na moje oko to lepiej poczytaj na forum jak wygląda sytuacja z serwisem chińczyków.
To jak maszyna pracuje kiedy jest nowa to małe piwo.
Zobacz jakie problemy maja ludzie po kilku-kilkunastu miesiącach używania chińczyków.
Niektórzy nawet na gwarancji nie mogą doprosić się naprawy maszyny a co dopiero po upływie gwarancji.
To jak maszyna pracuje kiedy jest nowa to małe piwo.
Zobacz jakie problemy maja ludzie po kilku-kilkunastu miesiącach używania chińczyków.
Niektórzy nawet na gwarancji nie mogą doprosić się naprawy maszyny a co dopiero po upływie gwarancji.
-
Piotr Rakowski
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Maszyny z "górnej półki" nie są ani naprawiane lepiej, ani chętniej. Wystarczy sprawdzić np. czy na czas regeneracji tuby "aluminiowej" (np. Synrada) firma zapewnia tubę zastępczą. A przecież nikt nie regeneruje w Polsce...
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)