bald_man pisze:Proponuje poszukać w googlach producentów ploterów laserowych które grawerują.
Coś takiego można osiągnąć każdym porządnym urządzeniem nie chińskim.
Producentów jest wielu więc zwróć uwagę na pole pracy lasera (od tego będzie zależało jak duże produkty będziesz mógł obrabiać) no i moc urządzenia. Tuba oczywiście nie powinna być chińska bo to szajs.
Natomiast jeżeli chodzi o sam kształt z pleksy i jej ewentualną grubość to pewnie będzie ci potrzebny laser o większej mocy lub jakaś frezarka mechaniczna.
ŻADEN CHIŃCZYK NIE JEST W STANIE WYKONAĆ TAKIEJ GRAWERKI !!!!!!
to nie ta prędkość i dokładność, zjadłem zęby na chińczyku i w końcu przeznaczyłem go do prac po obrysie i cięcia, musiałem kupić coś lepszego efekt można zobaczyć na naszym sklepie allegro
http://cncopole.na.allegro.pl/ lub stronie domowej
www.cnc.opole.pl (sory ale nie mam czasu na jej dokończenie)
wracając do tematu potrzebny Ci jest kolego jakiś laserek typu EXPLORER II lub SPIRIT firmy GCC lub konkurencyjnych jak TROTEC EPILOG itp.
za żadne skarby nie kupuj jakiegoś kitajca
poniżej podaje również przykładowe obrazki wykonanych przez nas statuetek oraz zegarów

Tak więc jeśli chcesz mieć taką maszynę szykuj gdzieś koło od 80 do 150 tysi w zależności jakie interesuje Cie pole robocze i moc laserka
oczywiście to jeszcze nie koniec bajki trzeba się nauczyć odpowiednio konwertować fotki bo nie wszystkie się nadają , a robić to trzeba odpowiednim programem . Koszt to w porównaniu z samym ploterkiem już niewielki bo około 2,5 tysiąca oraz zaopatrz się w dodatkowe soczewki .
Jak by co to pytajcie , a w miarę możliwości postaram się od-powiedzieć na pytania.