Laser CO2 4040, 50 Watt

Podstawy użytkowania

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
Trike3
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Laser CO2 4040, 50 Watt

Post napisał: Trike3 » 24 gru 2023, 13:48

Witajcie

Zakupiłem takie urządzenie jak w opisie.

Od przyjaciół z za wielkiej wody dostałem laser oprogramowanie chińskie typu Corel z nakładką do obsługi lasera.

Jakieś śmieszne kody klucze sprzętowe i brak instrukcji :-)

Obsługa lasera tylko z poziomu komputera bez panelu Ruida, na samym w/w mogę ustawić tylko moc lasera w procentach.

Szczerze mówiąc to mam problemy ze wszystkim w obsłudze tego urządzenia, począwszy od wstawienia grawerowania po rozdział kiedy

urządzenie ma grawerować i kiedy ciąć. Jak to się ogarnia proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam Marcin.

Clouds
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Re: Laser CO2 4040, 50 Watt

Post napisał: Clouds » 04 sty 2024, 15:31

Cześć, korzystam z lasera obsługując go w pełni z poziomu komputera (mimo iż mam również panel). Jedynie co ustawiam w laserze to miejsce rozpoczęcia pracy. Kwestia przyzwyczajenia i wygody. Elementy do grawerowania oznaczam czarnym kolorem / wypełnieniem, zaś to co ma być wycinane obrysem (krzywą) w kolorze czerwony. Maszyna samodzielnie wychwytuje to na podstawie zadanych kolorów. Najpierw przygotowuję projekt w Corel'u, później klikam w ikonę zewnętrznego programu do obsługi lasera (mam to zespolone z Corelem) i przechodzę do niego. Tam dopiero ustawiam parametry grawerowania i cięcia (szybkość, moc). Po ustawieniu ich wystarczy już tylko odpalić przycisk "Play" i gotowe. :D

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”