Witam. Od niedawna jestem włascicielką chińczyka 50w. Mam pewien problem. Otóż importuje plik do laserdrw, ustawiam parametry np. Wysokosc 10 cm, szerokosc 20 cm, na podgladzie w LASERDRW plik wygląda prawidłowo, a laser wycina mi rozjechany wzór. Szerokosc zachowuje prawidłową, wysokość skraca o 2/3. Myślałam, ze moze poprzestawialy sie ustawienia, dla pewności ponownie zainstalowalam program na laptopie i jest ta sama sytuacja. Czy ktos sie spotkał z taką sytuacją?
Dla przykladu, zeby wyciąć coś o wysokosci 3 cm, musze wpisać w program 15 cm..
Ploter wycina zniekształcony tekst
Spłaszczony wycięty wzór
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Ploter wycina zniekształcony tekst
Gdzieś w ustawieniach programu powinno być pewnie przy polu roboczym etc.
Najbezpieczniej zrobić wycinanie jakiegoś małego kwadratu na środku pola roboczego a potem zmieniać liczbę kroków w sterowaniu.
Najbezpieczniej zrobić wycinanie jakiegoś małego kwadratu na środku pola roboczego a potem zmieniać liczbę kroków w sterowaniu.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Dokopałam się do takich ustawień w programie.
Czy tu gdzieś znajdę te ustawienie? Jest to dla mnie czarna magia prawdę powiedziawszy..
Test z kwadratem zrobię jutro.
Czy tu gdzieś znajdę te ustawienie? Jest to dla mnie czarna magia prawdę powiedziawszy..
Test z kwadratem zrobię jutro.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Problem rozwiązany. Próbowałam przemieniać w ustawieniach, jak nie było efektu znów powracałam do starych parametrów. Już praktycznie zrezygnowana odinstalowałam jeszcze raz program LASERDRW, usunęłam historię przeglądania oraz ciasteczka, wyłączyłam i włączyłam komputer, zainstalowałam ponownie program. I jest teraz dobrze
Laser śmiga.
Dzięki za pomoc

Dzięki za pomoc