Z tym słońcem to tak tylko dla przykładu tylko,tak właściwie to nigdy się takim nie bawiłem a doradza no ale może na coś się wpadnie, a w środku patrzyłeś na elektronikę (mówisz że kabelki posprawdzałeś) ale jeśli to elektronika to przyczyn może być kilka, spotykałem się że jak coś raz działa raz nie to może być problem z np kondensatorami które potrafi wylać i elektronika nie działa jak powinna, może jakieś zimne luty na płytce i raz złapie raz nie, czy czasem elektronika nie jest zabrudzona od kurzu (też może robić jakieś przebicia, zwarcia) jeśli się udaje uruchomić czyli nie jest zepsute tylko coś mu czasem przeszkadza, najprostszy sposób jak się nie znasz (ja też nie bardzo) to przedmuchaj elektronikę sprężonym powietrzem (przynajmniej nic nie uszkodzisz a może akurat coś gdzieś siedzi na ścieżkach), co do pozostałych to nie wiem jakby ci to wytłumaczyć, aha tylko czy ty to możesz rozkręcić (jeśli chcesz sam działać) czy to nie jest na gwarancji. Nie masz tam jakiegoś elektronika co by się znał?