To jeżeli ktoś płaci 15000 to zwyczajnie nie stać go na ten laser.
Laser FIBER 1KW / MAXPhotonics vs Raycus vs IPG
Dywagacja na temat lasera FIBER nie do usług <= 1WK
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Re: Laser FIBER 1KW / MAXPhotonics vs Raycus vs IPG
...i z pięciu laserów chińskich zrobiło się dziesięć...
Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi, ale z konkretami dającymi się przynajmniej w przybliżeniu zweryfikować.
Te dane mają jakieś wiarygodne, weryfikowalne źródło?
Tyle pytań....tak mało odpowiedzi...
Ten mityczny chińczyk to z jakiejś konkretnej firmy? Jeśli tak, to z jakiej? Czy orzełek był dokładnie ten sam czy cos sami rysowali? Jaki był czas cięcia na tej chińskiej maszynie? Na jakim dokładnie modelu lasera?nicek pisze: ↑01 mar 2021, 20:24(...)
Chińczyk przyszedł, popatrzył i chyba stwierdził, że też będą takie wycinali.
Ale tak szybko jak zaczęli je ciąć od razu przestali bo zorientowali się, że w czasie gdy oni wycięli jednego orzełka laser Kimla wyciął 10 orzełków.
W tym przypadku pewnie doszli do wniosku, że lepiej nie pokazywać jak ich maszyna tnie -ponieważ wszyscy będą tylko podejrzewali że tnie bardzo wolno, niż zacząć wycinać i rozwiać wszelkie wątpliwości...
Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi, ale z konkretami dającymi się przynajmniej w przybliżeniu zweryfikować.
Ponawiam pytanie:nicek pisze: ↑01 mar 2021, 16:40Ile z deklarowanej na tabliczce mocy jest w rzeczywistości i ile niedoboru zaakceptujemy? 20%? 30%? z może 40%?
Czy 20% degradacji mocy rocznie to dużo czy akceptowalnie?
Bo dlaczego lasery ze źródłem IPG tną dużo szybciej i znacznie grubsze blachy przy "tej samej" mocy?
Te dane mają jakieś wiarygodne, weryfikowalne źródło?
Tyle pytań....tak mało odpowiedzi...
"Śpieszmy się czytać posty na forum, tak szybko znikają..."
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
kamar pisze:A znam takich co kupili chińczyka do profili, używają do własnej produkcji
czasem dwa, trzy dni w tygodniu żeby nie bujać się po usługodawcach.
Zabawą bym tego nie nazwał.
A Ja znam taką, co pracuje na CO2 Bystronica i bardzo dobrze im idzie. Korzystam już wiele lat. Co z tego jak za chwilę usłyszymy, że albo podajemy namiary albo jesteśmy oszustami, szarlatanami i ukrytą opcją konkurencji. Już to przerabiałem

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Może o tym nie wiedzą? 
Żeby była jasność. Nie mam nic przeciwko laserom Kimli. Życzę im jak najlepiej. Ile to warte to czas pokaże
natomiast sam marketing... no cóż. Jak ktoś się zna to się zaśmieje i sam sobie policzy czy się mu to opłaca. Jak ktoś zielony to może nieźle wtopić 

Żeby była jasność. Nie mam nic przeciwko laserom Kimli. Życzę im jak najlepiej. Ile to warte to czas pokaże