Kratery przy cięciu blachy 12mm, bystar3015
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 12
ostatnio doszedłem ładu z 8, parametry mialem takie: predkosc 1000, cisnienie gazu 1.2, moc 20%, glowica 5, dysza 12 wysokosc dyszy 1.9( nizej nie moglem bo glowica juz uderzała w blache). na tych parametrach 8 palilem bez zarzutu ale juz przy 10 pojawiaja sie problemy..
nie graweruje przed paleniem, a to moze pomoc?
soczewka jeszcze nie jest zla ale mysle o wymianie razem z lustrami. blacha no coż, nie jest nowa ale tez nie cala zardzywiała.
nie graweruje przed paleniem, a to moze pomoc?
soczewka jeszcze nie jest zla ale mysle o wymianie razem z lustrami. blacha no coż, nie jest nowa ale tez nie cala zardzywiała.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
grawerowanie pomaga jeśli masz blachę pordzewiałą albo taką która się łuszczy(rozwarstwia).Ja wypalam stal czarną powyżej 4 mm tylko na głowicy 7,5'' dysza 12 -15 dobrze wychodzi na dyszach NK15. ciśnienie tlenu 0,5 bara predkośc podobna. Im blacha lepsza jakościowo tym lepiej się tnie( tu mam na myśli skład blachy)
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Ja tnę na 0,5 bara blachę od 6mm w górę. jeśli chodzi o grawerowanie to w programie do sterowania laserem( BY VISION) jest zakładka CNC klikasz na nią i zaznaczasz opcję REPEAT(albo powtórz) zaraz po starcie programu.ta opcja powoduje ze plan jest jakby dwukrotnie uruchamiany. za pierwszym razem wszystkie elementy planu są grawerowane na arkuszu blachy,a po skończeniu grawerki automatycznie zaczyna ciąć od początku planu.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4