Grawerowanie laserem chińczykiem
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 8
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Kolego całe forum jest usiane informacjami odnośnie ploterów tzw chińczyków.
Pytasz jaki to ploter, taki za około 20-30 tyś zł produkcji z dalekiego wschodu, a gdzie go możesz kupić popatrz trochę na allegro wpisz sobie"ploter laserowy" i tam większość firm przedstawia swoje produkty.
Wydaje mi się że do samego wypalania w drewnie to jest trochę za drogie urządzenie ale mogę się mylić. Do samego wypalania wystarczy ci ploter do max 60 W o polu roboczym 60x40 cm.
Ale jeszcze raz ci napisze poczytaj sobie ten dział tu masz mnóstwo informacji na temat ploterów produkcji chińskiej jak takich z wyższej półki.
Pytasz jaki to ploter, taki za około 20-30 tyś zł produkcji z dalekiego wschodu, a gdzie go możesz kupić popatrz trochę na allegro wpisz sobie"ploter laserowy" i tam większość firm przedstawia swoje produkty.
Wydaje mi się że do samego wypalania w drewnie to jest trochę za drogie urządzenie ale mogę się mylić. Do samego wypalania wystarczy ci ploter do max 60 W o polu roboczym 60x40 cm.
Ale jeszcze raz ci napisze poczytaj sobie ten dział tu masz mnóstwo informacji na temat ploterów produkcji chińskiej jak takich z wyższej półki.
-
-
-
-
A ja o dziwo jestem zadowolony z chińczyka
nie mam z nim żadnych problemów nie gubi mi parametrów zawsze docina, czas na elemencie w porównaniu do Troteca 5s więcej więc do przeżycia. Z chłodzeniem jak już kiedyś pisałem poradziłem sobie teraz mam destylowaną i tubę wewnątrz też już oczyściłem i ten temat już mnie nie obejmuje. Jedyne co jeszcze muszę zrobić to poprawić wentylację ale to już nie wina lasera tylko wentylatora którego dostałem ( za słaba ).
A jakie masz problemy z "kicajcem" że już go nie chcesz ?? Wiem że nie można go porównywać z RF ale jak się niema co się lubi to się lubi co się ma
I już czekam na kolejną zabawkę tą z eBay-a
nie liczę że coś na niej zrobię kupiłem to dosłownie do zabawy
Bo u nas na allegro coś podobnego widziałem za ponad 5 tysięcy zł 

A jakie masz problemy z "kicajcem" że już go nie chcesz ?? Wiem że nie można go porównywać z RF ale jak się niema co się lubi to się lubi co się ma

I już czekam na kolejną zabawkę tą z eBay-a

-
-
Nie wiem czy coś ci to powie ale proszę wejście wiadomo jest na samym dole zdjęcia :
Później poszukam zdjęcia wygrawerowanego na trotecu. Jedyne co mi przeszkadza w chińczyku a jest dostępne w trotecu to skala szarości, ponieważ zabawa z mapami 2 bitowymi nie odzwierciedla tak szczegółów.
Graweruje głównie długopisy. Bardziej nastawiłem się na cięcie sklejki.
Bo to co przesyłam było robione dla znajomych.
Później poszukam zdjęcia wygrawerowanego na trotecu. Jedyne co mi przeszkadza w chińczyku a jest dostępne w trotecu to skala szarości, ponieważ zabawa z mapami 2 bitowymi nie odzwierciedla tak szczegółów.
Graweruje głównie długopisy. Bardziej nastawiłem się na cięcie sklejki.
Bo to co przesyłam było robione dla znajomych.

-