Można dużo oceniać czy soft Megaplotu jest dobry czy nie. Jeżeli chodzi o liczbę węzłów, to jakimś cudem x7 zamiast robić 4-12 na koło to potrafi zrobić ich nawet tysiące ... W sumie nie miałem czasu rozkminiać w jakich nastawach exportu robi takie mega klocki. Plik z którym najwięcej było trudności sam w sobie miał normalną ilość punktów, dopiero po exporcie utworzył ich setki tysięcy .... Już mogę śmiało powiedzieć, że corel x7 to porażka pod tym względem dla maszyn CNC. Pewnie to przerost możliwych konfiguracji. W x3 jedno kliknięcie i jest dużo lepiej

Nie bronie Megaplota tylko stwierdzam fakt, że soft ni wybacza błędów. Lasercut pod tym względem lepiej sobie radzi ale też trudno im było poprawiać błędy które dopiero któryś tam po wielu latach klient wskazał

Właściwie lasercut wygrywa pewnie dlatego, że równocześnie tam możemy wykonywać edycje i tworzyć coś prostego i jego interpretacja pliku jest po prostu inna.
Warto na zakończenie dodać, że pliki exportowałem do PLT i DXF, w plt było pierdyliard węzłów, w DXF kwadratowe koła .... i tak źle i tak słabo

Tutaj potwierdzam, że serwis badał kwestie mechaniczną i elektroniczną, softowo pliki nie były weryfikowane.
Najbardziej jednak w tym wszystkim szokła mnie inna sprawa, przytoczony tutaj plik od firmy S. i ich filmik był wykonywany na maszynie typu SL, tylko, że jak zadzwoniłem do nich to handlowiec przedstawił ofertę na tą maszynę i dopiero wtedy poinformował, że to maszyna na serwo, ich pokazówka na targi .... Mam nadzieje, że coś mu się pomyliło bo w tym momencie mało wnosił ten filmik do tematu i mógł wprowadzić ludzi w błąd ... z drugiej strony nigdzie nie napisali że to krokówki ....