q
GlowForge opinia
-
bh91
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 1
Takie bzdety dla niedzielnych wycinaków i posiadaczy Ifonów
Mnie się podoba jedynie funkcja robienia foto pola pracy i dostosowania detali do scinków materiału. Mam takich miliony i by przyśpieszyło pracę.
Dziś mam metodę inną - robię skan skrawka, zaznaczam kropkę w rogu (punkt startu), zdjęcie wrzucam w corela i nakładam na niego detale - potem kasuję fotkę i mam gotowe ułożenie
Ale nie mam ajfona ani makbuczka wiec co ja tam wiem
Dziś mam metodę inną - robię skan skrawka, zaznaczam kropkę w rogu (punkt startu), zdjęcie wrzucam w corela i nakładam na niego detale - potem kasuję fotkę i mam gotowe ułożenie
Ale nie mam ajfona ani makbuczka wiec co ja tam wiem
Jest robota - jest pinonc 
-
abyss
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 5
Moim zdaniem trafiłeś w sedno. To jest targetowane na użytkowników nie technicznych - hipsterów https://pl.wikipedia.org/wiki/Hipster którzy bez wnikania w technikalia jak skanowanie, przenoszenie plików etc zrobią rysunek mazakiem i wytną/wygrawerują dziesięć takich obrazków na miesiąc. W takim targecie precyzja i powtarzalność gorsza niż 0.5mm zupełnie nie gra roli - więc i nie trzeba walczyć z wysoką trwałością - za to sprzęt ma "wyglądać".oprawcafotografii pisze:Tzw. "target" wali walek utwardzany i obudowa z metalu
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

-
lenkoinvest
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)

-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Igus ma "plastikowe" prowadnice na wałkach aluminiowych i to się podobno sprzedajebratanek65 pisze:ale zauważyłem ładny kwiatek:
Linear System — Custom extruded aluminum linear rails.
Bardziej obawiałbym się "custom extruded" - element zrobiony pod produkt zamiast typowego
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
cinematic2
- ELITA FORUM (min. 1000)

-
widar123
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

Faktycznie marketing to tutaj sprawa kluczowa, przyglądałem się kilku filmom na youtube, wszędzie pięknie pokazane - salony mieszkalne, extra kuchnia, centralne miejsce w gabinecie "prezesa" i nigdzie wzmianki o wyciągu spalin. Pewnie chcą aby klienci się zaczadzili i potruli zanim będą reklamować pięknie opakowany szajs 
-
abyss
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

Droższe modele są planowane do użycia bez wyciągu, a z filtrami. W skuteczność nie za bardzo wierzę - ale jeżeli faktycznie by to skutecznie opracowali, to odpada wyciąg. Tylko koszta wkładówwidar123 pisze: nigdzie wzmianki o wyciągu spalin. Pewnie chcą aby klienci się zaczadzili i potruli
[całą koncepcję produktu uważam za marketingową ściemę - choć przecież mogę się mylić w swoich odczuciach]