Magnum 205 L czy WF trio 200

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Autor tematu
dzieciak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Magnum 205 L czy WF trio 200

Post napisał: dzieciak » 10 gru 2012, 18:24

Witam zamierzam kupić sobie migomat który będzie użytkowany amatorsko (zacząłem remont swojego starego VW). Ważne aby był zasilany 230V i miał uchwyt spawalniczy z wtykiem EURO. Z tego co już wiem to lepsze są inwertorowe. Budżet nie jest zbyt wysoki, i w związku z tym chciałbym wybrać między w/w urządzeniami. W "sieci" niewiele mogę poczytać na temat tych urządzeń. Wiem, że są produkowane w Chinach, chociaż co do MAGNUM to słyszałem, że nie wszystkie pochodzą właśnie z tego kraju.
Co byście doradzili. Może jakieś inne urządzenie z podobnymi możliwościami i o podobnym zakresie cenowym?

Tagi:

BlackMatt
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

Post napisał: BlackMatt » 11 gru 2012, 00:28

Migomat na 230V to nie wypał, takie moje zdanie. Co do Magnum znajomy ma i chwali ale ja jestem sceptycznie nastawiony do takich wynalazków. Może kup sobie jakiegoś słabego Bestera? Jeszcze zależy do czego potrzebujesz bo jeśli tylko blacharka to coś słabego może być. Sam zamierzam kupić Bestera 1900 w lutym, koszt to 1880zł w Leroyu, jedyna sensowna opcja wg mnie do domu.

tresor

Post napisał: tresor » 23 mar 2013, 15:01

Witam! Ja do tego pytania dorzucę jeszcze Digitec Digimig 205p albo Lincoln electric speedtec 200C. Którą Z nich mam wybrać? Lincoln bardzo drogi ale ten digitec (sherman) jest chyba ok. Tylko nigdzie nie ma rzeczowych opini na temat tych spawarek. Potrzebuję mobilnej spawarki wielofunkcyjnej do własnego użytku-mini warsztatu.

michelew
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)

Post napisał: michelew » 23 mar 2013, 22:15

Z mobilnych spawarek mogę polecić Minarc Mig 180 Kemppi, używam od ponad 2 lat i sprzęt naprawdę wart swojej ceny. No ale to tylko mig-mag...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”