Hartowanie rolek prowadzących
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Hartowanie rolek prowadzących
Potrzebuję wytoczyć rolki prowadzące oraz je ZAHARTOWAĆ. Czy po zahartowaniu muszę je jeszcze raz dać do wytoczenia? Czy wie ktoś gdzie mogę zlecić takie coś? Toczenie plus hartowanie. Najważniejsze to aby po hartowaniu rolki trzymały wymiar. Najlepiej Kraków lub okolice;) A może któryś z kolegów mi takie coś wykona?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Można też wytoczyć zgrubnie, zahartować a potem toczyć nożami diamentowymi. Zwłaszcza wtedy, gdy chodzi o wykonanie jednostkowe. Znam przypadek, gdzie w ten sposób obrabiane były tulejki do napędu kolanowego wtryskarki i na koniec wszystko ładnie się poukładało.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Jestem za tą opcją hartowanie na wskroś będzie ryzykowne, będzie wymagało dodatkowo odpuszczania, a przecież chodzi nam o twardość warstwy powierzchniowej, która można ulepszyć obróbka chemiczną.szamann1 pisze:Po hartowaniu raczej trzeba szlifować bo zmieniają się wymiary, odpowiedniejsze byłoby nawęglić i hartować powierzchniowo. A nie ma możliwości kupić gotowych? Byłoby pewnie prościej i taniej. I jeszcze do czego te rolki?
TenisNet Team
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2