Palnik co i jak.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Zawołaj najlepiej kogoś kto się zna na tym, bo narobisz sobie biedy, z drugiej strony gazy nie ś atak niebezpieczne jak by się wydawało, ja nie latam w robocie i nie zmieniam rękawic jak dotknę tłustego profilu a mam coś w nim wyciąć palnikiem.
Poproś kolego kogoś kto wszystko ci obrazowo wytłumaczy i będziesz wiedział jak z gazami postępować.
Poproś kolego kogoś kto wszystko ci obrazowo wytłumaczy i będziesz wiedział jak z gazami postępować.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 10
Witam jestem po rozmowie z sąsiadem prowadzi on warsztat ślusarski itd.
Kupiłem już nowe węże do zestawu i wymieniłem oringi w palnikach na orginalne.
Czytałem dość sporo na temat palników acetylenowych a propanowych i pisze sie na tym forum że wystarczy zmienić tylko dyszę w palniku a wiem ze któryś z tych dwóch był napewno używany do propanu tylko nie wiem który czy bardziej POMET 142A czy też PERUN 212A?
Miałem trochę problemy z nabiciem tlenu bo wszedzie u mnie w mieście wymagana jest umowa z linde. Ale znalazłem punkt gdzie sama pani powiedziała wszystkie butle aby tylko była legalizacja a mam wybite cechy 12-15 czyli jeszcze jest aktualna bo na acetylen skończyła się już.
czekam teraz na paczkę z bezpiecznikami przypalnikowymi.
Mam jeszcze jedno pytanie do butli propanowej mam zwykły reduktor taki jak do kuchenki gazowej czy jest to dobrym rozmiązaniem czy lepiej zainwestować w taki z zegarami.
Kupiłem już nowe węże do zestawu i wymieniłem oringi w palnikach na orginalne.
Czytałem dość sporo na temat palników acetylenowych a propanowych i pisze sie na tym forum że wystarczy zmienić tylko dyszę w palniku a wiem ze któryś z tych dwóch był napewno używany do propanu tylko nie wiem który czy bardziej POMET 142A czy też PERUN 212A?
Miałem trochę problemy z nabiciem tlenu bo wszedzie u mnie w mieście wymagana jest umowa z linde. Ale znalazłem punkt gdzie sama pani powiedziała wszystkie butle aby tylko była legalizacja a mam wybite cechy 12-15 czyli jeszcze jest aktualna bo na acetylen skończyła się już.
czekam teraz na paczkę z bezpiecznikami przypalnikowymi.
Mam jeszcze jedno pytanie do butli propanowej mam zwykły reduktor taki jak do kuchenki gazowej czy jest to dobrym rozmiązaniem czy lepiej zainwestować w taki z zegarami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
na tym też się da oświecić palnik , ale kup zwykły reduktor "spawalniczy" z manometrem i regulatorem.508172038 pisze: Mam jeszcze jedno pytanie do butli propanowej mam zwykły reduktor taki jak do kuchenki gazowej czy jest to dobrym rozwiązaniem czy lepiej zainwestować w taki z zegarami.
W większości palników wymienia się tylko dysze z acetylenowych na propanowe.
Dyszami propanowymi możesz również ciąć metanem inaczej zwanym gazem ziemnym.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
Butle mam dużą 40 litrowa. Ten Reduktor też leżał pewien czas nie używaćmy i na tym zegarze lekko lata obudowa muszę pożyczyć dobry Reduktor a czy może to być przyczyną
[ Dodano: 2012-07-18, 18:27 ]
Butle mam dużą 40 litrowa. Ten Reduktor też leżał pewien czas nie używaćmy i na tym zegarze lekko lata obudowa muszę pożyczyć dobry Reduktor a czy może ? to być przyczyną
[ Dodano: 2012-07-18, 18:27 ]
Butle mam dużą 40 litrowa. Ten Reduktor też leżał pewien czas nie używaćmy i na tym zegarze lekko lata obudowa muszę pożyczyć dobry Reduktor a czy może ? to być przyczyną
-
Witam a czy komuś się może zdarzyło trafić na taka butle ? Bo nie chce mi się jechać presjąkóge do punktu wymiany bo mam 40 km a Reduktor będę miał dopiero za tydzień a chce być niej więcej zorientowany czy zapłaciłem za niedobitą butle choć wątpię bo miała plombę na zaworze wszystko czy to wina starych reduktorow ?