Esab Origo Tech.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Taki dystans między maską a pajakiem jak masz po lewej stronie powinien też być po prawej stronie. Coś tu jest nie tak - może gdzieś leży ten dystans w pudełku po masce i go nie zauważyłeś ? Poszukaj a jak nie, to pokombinuj jak takie coś dorobić i domontować. U mnie są takie dystanse są po obu stronach, w obu maskach i przez kilka lat nic mi nie przycięło 

Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Poprzednio źle spojrzałem - na innym komputerze zdjęcie było ciemne i wydawało mi się że nic nie masz po prawej stronie tylko pająk przyciśnięty do maski. Ale na moich maskach jest troszę inaczej:

odległość pająka od maski w obu przypadkach jest ok. 17-20 mm tak na oko. Porównaj ze swoją, określ w którym dokładnie miejscu przycina i pokombinuj. Chyba że mam nietypowe uszy
[ Dodano: 2011-06-24, 23:55 ]
A może to jeszcze kwestia przeregulowania górnej (pionowej) opaski pająka ?

odległość pająka od maski w obu przypadkach jest ok. 17-20 mm tak na oko. Porównaj ze swoją, określ w którym dokładnie miejscu przycina i pokombinuj. Chyba że mam nietypowe uszy

[ Dodano: 2011-06-24, 23:55 ]
A może to jeszcze kwestia przeregulowania górnej (pionowej) opaski pająka ?
Jeśli moja rada Ci nie zaszkodziła, to może trochę POMOGŁa ? 

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Ja zamówiłem Discovery D600G w tym sklepie (taniej nie znalazłem):
http://spawalnictwo.hfcd.pl/produkty,details,10366
Dopiero po zamówieniu przeczytałem opinie o sklepie że długo się czeka na przesyłkę na ale zobaczymy. Mają też D718G w dobrej cenie.
Ta przyłbica ma niby 1/1/1/2 ale tak z przymrużeniem oka na to patrze i raczej tego nie sprawdzę. Może ktoś z użytkowników ma ją to napisze. Było coś już o tej przyłbicy ale nikt nie dał opinii z użytkowania.
EDIT:
Maska przyszła bardzo szybko także sklep jak najbardziej OK. Przyłbicy jeszcze nie testowałem ale wygląda dość dobrze za te pieniądze, dużo lepiej niż znajomego "szwarcabu" za ta samą kase
http://spawalnictwo.hfcd.pl/produkty,details,10366
Dopiero po zamówieniu przeczytałem opinie o sklepie że długo się czeka na przesyłkę na ale zobaczymy. Mają też D718G w dobrej cenie.
Ta przyłbica ma niby 1/1/1/2 ale tak z przymrużeniem oka na to patrze i raczej tego nie sprawdzę. Może ktoś z użytkowników ma ją to napisze. Było coś już o tej przyłbicy ale nikt nie dał opinii z użytkowania.
EDIT:
Maska przyszła bardzo szybko także sklep jak najbardziej OK. Przyłbicy jeszcze nie testowałem ale wygląda dość dobrze za te pieniądze, dużo lepiej niż znajomego "szwarcabu" za ta samą kase
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Witam,
nie mam zastrzeżeń do przyłbicy, wszystko ok. jak już miałbym coś wskazać za minus to uchwyt na głowę mógłby być troszkę wygodniejszy i maska jest malowana na czarny połysk, szybko się porysuje, po za tym jest OK, bałem się że okienko będzie trochę za małe ale jest OK wszystko widać. Dodam że przyłbicy używam amatorsko.
nie mam zastrzeżeń do przyłbicy, wszystko ok. jak już miałbym coś wskazać za minus to uchwyt na głowę mógłby być troszkę wygodniejszy i maska jest malowana na czarny połysk, szybko się porysuje, po za tym jest OK, bałem się że okienko będzie trochę za małe ale jest OK wszystko widać. Dodam że przyłbicy używam amatorsko.