Witam,
od jakiegoś czasu mam problem z frezowaniem, robię wszystko tak jak zawsze, czyli półfabrykat, cechy , obróbka itp wpisuję te same parametry i nic nie zmieniam a jednak podczas obróbki frez obojętnie jaki przy dojeżdżaniu do przedmiotu obrabianego wykonuje ruch spiralny, próbowałem coś zmieniać w opcjach obróbki ale to nic nie dało, porównywałem też z moimi pracami z przed 2 miesięcy i ustawiałem te same parametry ale jest ten sam spiralny dojazd do każdej kieszeni czy stempla. Nie zawracałby głowy gdyby to było tylko na symulacji ale ten problem przenosi się też na same kody i potem frezarka wariuje,
PS. Reinstalacja Edga nie pomogła
Edgecam 2012 R1 problem
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Witam wszystkich 
Mam takie pytanie odnośnie frezowania formy w EdgeCam wersji studenckiej. A mianowicie mam do wykonania projekt formy wtryskowej typu " Latarka" i chcę się dowiedzieć jakie stosować operacje obróbcze i w jakiej kolejności oraz jakie zastosować narzędzia do danej operacji. Forma jest wykonana ze stali 1.2311 a rysunek wykonany w Solid Edge 4 .
Z góry dziękuję i proszę o wszelkie wskazówki i uwagi

Mam takie pytanie odnośnie frezowania formy w EdgeCam wersji studenckiej. A mianowicie mam do wykonania projekt formy wtryskowej typu " Latarka" i chcę się dowiedzieć jakie stosować operacje obróbcze i w jakiej kolejności oraz jakie zastosować narzędzia do danej operacji. Forma jest wykonana ze stali 1.2311 a rysunek wykonany w Solid Edge 4 .
Z góry dziękuję i proszę o wszelkie wskazówki i uwagi

- Załączniki
-
- Forma.part1.rar
- (976.56 KiB) Pobrany 182 razy
-
- Forma.part2.rar
- (144.76 KiB) Pobrany 200 razy