plik "płaszczyznowy" przerobić na bryłę
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
plik "płaszczyznowy" przerobić na bryłę
Witam mam pytanie dostałem plik w formacie IGS jest to skrzynka dla roznego rodzaju radiatorow. Problem w tym ze Edgecam widzi ja nie jako bryłe a jako plaszczyzny. Przez co utrudnia mi to prace jezeli chodzi o profilowanie itd itp. Czy jest opcja przeksztalcenia takiego pliku na plik brylowy?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Edgecam ma możliwość "szycia" plików iges na solid. Pytnie tylko jaka jest twoja licencja. Modul do zamiany jest dodatkowo płatny. Jeżeli bawisz się wersja Student lub Lnd to powinno to działać bez problemu. Jak otwierasz plik iges automatycznie powinno otworzyć się okno gdzie zaznaczasz opcję Parasolid. Ec utworzy Ci automatycznie z iges bryłę.

Nudzisz się, zajrzyj to nic nie kosztuje, może i Ciebie coś zainteresuje, a później... zaprocentuje 
Niestety, nie zajrzysz bo kazali usunąć...

Niestety, nie zajrzysz bo kazali usunąć...
-
tak jest opcja zadzialala dziekowac:).
[ Dodano: 2012-10-29, 22:51 ]
mam jeszcze jeden maly problem chodzi o to ze w starszych wersjach edgecam w plikach powierzchniowych kiedy chcialem pokazac zakres byla jedna ikonka ktora to zalatwiala teraz robie na edgecam 2011 i nie moge jej znalezc...
[ Dodano: 2012-10-30, 20:21 ]
to jak? wie ktos moze gdzie jest opcja "zakres" w edgecam 2011?
[ Dodano: 2012-10-29, 22:51 ]
mam jeszcze jeden maly problem chodzi o to ze w starszych wersjach edgecam w plikach powierzchniowych kiedy chcialem pokazac zakres byla jedna ikonka ktora to zalatwiala teraz robie na edgecam 2011 i nie moge jej znalezc...
[ Dodano: 2012-10-30, 20:21 ]
to jak? wie ktos moze gdzie jest opcja "zakres" w edgecam 2011?
-
hmm nie do końca poniewaz jest to opcja faktycznie pomagająca szczegolnie kiedy dostaje pliki igs skladajace sie z samych plaszczyzn bez lini jednak nie wiem czy to do konca jest to samo. w edgecam 10,5 byla normalnie dostepna w pasku polecen. Byla to opcja zakres dzieki ktorej wybieralem plaszczyzny ktore byly przeznaczone do obrobki wybieralem je i w osi XY tworzylo sie pole to byl wlasnie ten zakres moglem go wtedy jeszcze wrzucic do jakiejs warstwy i bylo ok. wybieralem sobie ktore miejsca maja byc obrabiane aby przypadkiem narzedzie nie uderzylo w lapy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam