Witam,
Mam problem z frezowaniem załączonego pliku. Tzn. jestem wstanie wyfrezować do kieszenie wewnątrz.
Nie mogę sfrezować kieszeni otwartej na głebokości -5 mm co przechodzi prze cały detal. i z tymi małymi kieszonkami też mam problem. Proszę o pomoc , Generalnie chodzi mi jak wyfrezować jak się ma takie przejścia otwarte.
Z góry dziękuje za pomoc.
frezeowanie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
-
-
juz sobie z tym poradziłem, dzieki za pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanko. chce zeby frez wjezdzal mi w wywierconym otworze. Przygotowaniu do obrobki dodalem punk o jakis tam wymiarach,potem zrobile otwor, i jak chce zeby mi zaczal zgrubna od tego punku mimo iz go zaznaczam , zaczyna mi zupelnie gdzie indziej. ma ktos jakis pomysł zeby ten problem rozwiazać z góry dziekuje
[ Dodano: 2011-11-17, 18:32 ]
punk w z=-5. jak daje poziom= 0 to zaczyna w punkcie ale frez jedzie mi kilka razy w powietrzu, natomiast jak zmieniam poziom=-5 zaczyna glupiec i nie zaczyna w zaznaczonym punkcie
Mam jeszcze jedno pytanko. chce zeby frez wjezdzal mi w wywierconym otworze. Przygotowaniu do obrobki dodalem punk o jakis tam wymiarach,potem zrobile otwor, i jak chce zeby mi zaczal zgrubna od tego punku mimo iz go zaznaczam , zaczyna mi zupelnie gdzie indziej. ma ktos jakis pomysł zeby ten problem rozwiazać z góry dziekuje
[ Dodano: 2011-11-17, 18:32 ]
punk w z=-5. jak daje poziom= 0 to zaczyna w punkcie ale frez jedzie mi kilka razy w powietrzu, natomiast jak zmieniam poziom=-5 zaczyna glupiec i nie zaczyna w zaznaczonym punkcie
-