Witam
Mam pytanie do expertów. Mam program stworzony do bryły 3d, czy mogę podmienić bryłę na podobną do tego programu i aktualizowac jakoś ścieżki, żeby program dostosował się do nowej bryły???
Wiem, że jest taka obcja, że można zmieniać wymiar w danej bryle i program się skoryguje, ale czy przejdzie podmiana bryły????
podmiana bryły
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Powiem szczerze, ze sam robie w ten sposob:
- mam matryce, zapisuje ja w osobnym pliku z dopiskiem np. CAM i na niej robie zmiany potrzebne do CAM
Tak jak piszesz, ukrywam opcje, dodaje material i potem aktualizuje w EdgeCAMie.
Z podmiana bryly tez mi sie udawalo, ale nieraz tracil zakresy, glebokosci. Troche loteria ale jak wstawisz inna bryle nie zwiazana z podstawowym plikiem to raczej bedzie problem.
Pozdrawiam
- mam matryce, zapisuje ja w osobnym pliku z dopiskiem np. CAM i na niej robie zmiany potrzebne do CAM
Tak jak piszesz, ukrywam opcje, dodaje material i potem aktualizuje w EdgeCAMie.
Z podmiana bryly tez mi sie udawalo, ale nieraz tracil zakresy, glebokosci. Troche loteria ale jak wstawisz inna bryle nie zwiazana z podstawowym plikiem to raczej bedzie problem.
Pozdrawiam
Hooah!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam,
Nie zawsze podmiana bryły zadziała szczególnie jeżeli używasz zakresów.
Jeżeli wykonujesz podobne operacje spróbuj skorzystać z szablonu.
Zaznaczasz operacje które chcesz wykorzystać i zapisujesz do szablonu.
Dodatkowo masz jeszcze możliwość wskazania, które operacje mają być edytowane (np. wybór narzędzia).
Pozdrawiam
Nie zawsze podmiana bryły zadziała szczególnie jeżeli używasz zakresów.
Jeżeli wykonujesz podobne operacje spróbuj skorzystać z szablonu.
Zaznaczasz operacje które chcesz wykorzystać i zapisujesz do szablonu.
Dodatkowo masz jeszcze możliwość wskazania, które operacje mają być edytowane (np. wybór narzędzia).
Pozdrawiam