witam, kiedyś już chwile temu był problem na haas vf5 z jakimś zepsutym programem, wywalało błąd programu przy jakiejkolwiek zmianie programu.
przyjechał serwis, zgrali wszystkie programy na usb i wyczyścili pamięć. niestety chyba tak wyczyścili, że zniknęły też komentarze i numery błędów alarmów!
da sie to naprawić bez udziału serwisu?
poginęły opisy alarmów
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
chyba 2011, maszyna VF5, a jaki model softu nie wiem,Przemek92 pisze:Z którego roku jest maszyna? Jaka wersja oprogramowania? Na czym dokładniej polegał problem z programem?
z programem jakiś błąd był, coś było źle, nie wiem dokładnie, serwisant coś mówił, że nie można w programach stawiać wykrzykników !!
dziwne dla mnie no ale ok, coś tam pokasował, ten zepsuty program całkowicie usunął i na razie działa wszystko poza tymi komentarzami alarmów
dopiero się uczę
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Jak załączysz maszynę , to na ekranie pod napisem Haas pojawi się rocznik i soft.grzeszko pisze:chyba 2011, maszyna VF5, a jaki model softu nie wiem,Przemek92 pisze:Z którego roku jest maszyna? Jaka wersja oprogramowania? Na czym dokładniej polegał problem z programem?
z programem jakiś błąd był, coś było źle, nie wiem dokładnie, serwisant coś mówił, że nie można w programach stawiać wykrzykników !!
dziwne dla mnie no ale ok, coś tam pokasował, ten zepsuty program całkowicie usunął i na razie działa wszystko poza tymi komentarzami alarmów
... , nie wolno dawać ( ! ) i polskich znaków też nie polecam.
Serwisant miał rację .
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki