Witam, mam problem z separatorem oleju i chłodziwa w vf3. Problem polega na tym, że od pewnego czasu wpuszcza on z siebie dużą ilość chłodziwa. W ciągu 3-4 h zapełnia ok 5 L . Co może być tego powodem? Bo rozumiem ze nie jest to normalne zjawisko?
Pozdrawiam
separator oleju i chłodziwa VF3
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: separator oleju i chłodziwa VF3
Zapełnia co ? ... , plastikowy odstojnik?szalczy pisze:.... W ciągu 3-4 h zapełnia ok 5 L . ...
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
witaj
U mnie było to samo niestety z winy operatora który jak czyścił maszynę z wiórów to ruszył separator wężem... Teraz będziesz miał trochę zabawy (metoda prób i błędów) by ustawić separator w odpowiednim położeniu, chodź separator przy VF3 wyposażony powinie być w poziomice, jeśli to nie pomorze kolejna przyczyną może być zanieczyszczenie separatora, zdemontuj i przedmuchaj go tak jak jest złożony, odradzam rozbieranie go na części składowe bo potem mogą być problemy z uszczelnieniem...
pozdrawiam
U mnie było to samo niestety z winy operatora który jak czyścił maszynę z wiórów to ruszył separator wężem... Teraz będziesz miał trochę zabawy (metoda prób i błędów) by ustawić separator w odpowiednim położeniu, chodź separator przy VF3 wyposażony powinie być w poziomice, jeśli to nie pomorze kolejna przyczyną może być zanieczyszczenie separatora, zdemontuj i przedmuchaj go tak jak jest złożony, odradzam rozbieranie go na części składowe bo potem mogą być problemy z uszczelnieniem...
pozdrawiam