Zacisk tokarski
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Zacisk tokarski
Witam
Czy istnieje zacisk tokarski umożliwiający luzowanie / zaciskanie obrabianego materiału bez wyłączania obrotów wrzeciona tokarki? Chodzi o tokarkę Tech Mig LD 550.
Tokarka ma być używana głównie do cięcia dużej ilości tulejek fi8x1 L=5mm, taki zacisk znacznie przyspieszy pracę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Czy istnieje zacisk tokarski umożliwiający luzowanie / zaciskanie obrabianego materiału bez wyłączania obrotów wrzeciona tokarki? Chodzi o tokarkę Tech Mig LD 550.
Tokarka ma być używana głównie do cięcia dużej ilości tulejek fi8x1 L=5mm, taki zacisk znacznie przyspieszy pracę.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Są nakładki na przód wrzeciona umożliwiające to, nawet gdzieś widziałem rys techniczny jak to samemu zrobić ale nie przypomnę sobie gdzie. Mój tos też to ma i wielkie dzięki mu za to. Osobiście po prostu popycham materiał kijkiem, ale też zrobiłem sobie taką przedłużkę do wrzeciona ze sprężyną , która po zluzowaniu tulejki pcha materiał do zderzaka. Ale ten system (szybkie zaciskanie tulejek) ma praktycznie każda tokarka rewolwerowa, a są bardzo fajne małe rewolwerówki schaublin, boley, leinen, chardinge itp

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt: