tak było kupione

i rozbieramy:

i malujemy i składamy:)

a tak sie prezentuje ze stołem

dzięki, oliwiarki były ale wszystko było zarzygane olejem dlatego zmieniłem na smarowniczki, w panewkach i na łożyskach jest tyle smaru że starczy mi na moje używanieAndrzej 40 pisze:Śliczna!Jak już tyle zrobiłeś to zmień smarowniczkę panewki na oliwiarkę.
Warto dołożyć falownik, zamontować silnik na górze za tokarką i wywalić ten cały bałagan pod stołem. Zrobi się idealna szafka na sprzęt.
Przy okazji okazja - nasza pod rosyjskim maskowaniem za granicą:
http://www.ebay.de/itm/Drehbank-Drehmas ... 530wt_1038>
widze po zdjęciu że i mnie brakuje jakichś akcesoriów do kompletu. Klucze to pewnie na allegro a tych elementów w prawej części szuflady to nie kojarze do czego mogą być, podobne są do nakrętek..lobudek pisze:Dobra robota, przy okazji gdzie kupię takie klucze? i do czego służą elementy zaznaczone na zdjęciu?
Łożyska ślizgowe powinny być smarowane olejem, nie smarem. Radzę wrócić do oliwiarki tylko na przednim łożysku. Wyciera się cały czas nie tylko od roku 1957 do 2013grzechu79 pisze: dzięki, oliwiarki były ale wszystko było zarzygane olejem dlatego zmieniłem na smarowniczki, w panewkach i na łożyskach jest tyle smaru że starczy mi na moje używaniejak dobrze pamiętam jest z 57 roku, co miało sie wytrzeć to sie wytarło:) o falowniku też myślałem ale złożyłem i śmiga jak trzeba, a co do szuflad to nie lubie ich, w moim garażu nie mam żadnej szuflady.
widze po zdjęciu że i mnie brakuje jakichś akcesoriów do kompletu. Klucze to pewnie na allegro a tych elementów w prawej części szuflady to nie kojarze do czego mogą być, podobne są do nakrętek..
w sumie racja, dobrze że nie wyrzucałem oliwiarek, wymienie tą jedną.Andrzej 40 pisze: Łożyska ślizgowe powinny być smarowane olejem, nie smarem. Radzę wrócić do oliwiarki tylko na przednim łożysku. Wyciera się cały czas nie tylko od roku 1957 do 2013. A dorobienie łożyska trochę kosztuje. Dwa tylne toczne oczywiście smarem.
A zgadnij Andrzejku gdzie ją kupiłAndrzej 40 pisze:Śliczna!![]()