No ja mam plan że cały ten wózek co jezdzi po wałkach zdejme i nawierce od przodu i od tyłu i nagwintuje na jakieś m6-m8 dorobie blachy na front i tył a pod spodem zepne to jakimś kontownikiem, dopiero do tego będe produkował nowe mocowanie silnika. Pod maszyną nie chciałem go mocować bo nie mógłbym zucha postawić na stole płaskim. Z czasem chce do niego dorobić obudowe i wannę tak żeby można było zastosować chłodzenie w obiegu zamkniętym i wtedy ten silnik by mi przeszkadzał.tomcat65 pisze:Mocowanie w X tragicznie wygląda. Też kombinowałem z blachami, i dopiero kątownik jest dość sztywny. Rozważ zamocowanie silnika niżej ( pod maszyną) lub z tyłu, jeśli jest więcej miejsca.
No już trudno, kupiłem takiego 55mm i pod niego zatocze, teraz już przynajmniej wiem dlaczego ten był 20 zł tanszy :/Andrzej 40 pisze:Uważaj! Typowe zamki uchwytów 80mm mają 56mm - m.in. Bison. Fuerda ma 55 i 56 do wyboru. Jak stoczysz na 55 to potem już zostaną Ci do wyboru tylko Fuerdy, rosyjskie albo chińskie.DOHC pisze: przy okazji zmierzyłem zamek pod uchwyt i porównałem go z chińskim ferudą, zamek w ferudzie ma 55 mm a w zuchu 60 więc da się to przetoczyć tak żeby założyć taki uchwyt. Sprawdziłem bicie na stożku wrzeciona i okazało się że nie występuje, to mnie cieszy.
Pozdrawiam