Ceny materialu

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC

Autor tematu
Seb.Maz.
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2

Ceny materialu

Post napisał: Seb.Maz. » 18 lut 2019, 15:44

Czesc wszystkim
Pomyslalem o zalozeniu tematu zeby rozeznac sie jak u was jest z cenami materialow ktorych uzywacie przy obrobce. Ostatnio za mala formatke aluminium jako osoba prywatna zaplacilem niewiele bo kilkanascie zl ale przeliczeniowo wyszlo 47zl/kg (5754 o ile dobrze pamietam). Wiadomo ze przy wiekszych zamowieniach mozna negocjowac ceny ale czy u was tez maja takie drogie przeliczniki? Miedz wychodzila mnie cos 80zl/kg. Troche jestem zszokowany :D czy to kwestia hurtowni? Kiedys zmaawialem przez neta w okolicach krakowa to placilem 20pare zl za kilo i z tego co sie orientuje to raczej jest zazwyczaj standardowa cena dla pospolitych gatunkow aluminium :)

FTW
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Re: Ceny materialu

Post napisał: FTW » 18 lut 2019, 15:47

Jeśli kupujesz materiały na portalu aukcyjnym to takie są ceny. W hurtowniach są mniej więcej o połowę niższe.

Mogę Ci dać namiar na fajną hurtownię na PW, nie są najtańsi, ale ceny są ok, a do tego mają na stanie wszystko to co na stronie i można zamawiać nawet małe kawałki.

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: strikexp » 18 lut 2019, 17:50

Trzeba szukać okazji na forum. allegro i olx. Da się kupić aluminium w losowych formatach po 15zł/kg. Jak masz czym ciąć to nie jest jakiś duży problem. Tym bardziej że piły i frezy się na aluminium za bardzo nie tępią.

Autor tematu
Seb.Maz.
Posty w temacie: 2

Post napisał: Seb.Maz. » 18 lut 2019, 17:54

Powiem ze az tak hutowych ilosci nie przerabiam, co do ceny to nie byla to cena z portalu aukcyjnego ale z jednej z lokalnych hurtowni z moich okolic :) zobacze jak bede nieco wieksza ilosc zamawial jaka dadza mi cene :) chcialem sie bardziej rozeznac jak u was wygladaja ceny, jak kolega FTW da mi namiar to bede wdzieczny :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”