Frezarka cnc LYNX
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 4
Frezarka cnc LYNX
Witam zakupiłem swoją pierwszą frezarkę lynx pole robocze 800na1200 program sterujący STEP2CNC program graficzny EduCad 2.9 z uruchomieniem nie miałem problemów nawet już zacząłem frezować pierwsze elementy z plików DXF
I tutaj pojawia się problem frezarka zawsze pracuje na głębokość 0.10mm jak dobiorę się do G-kodów to opuszczę frez na wymaganą głębokość. Ale chyba jest jakiś sposób aby można opisać frez przed wygenerowaniem G-kodów i głębokość pracy?
Drugi problem polega na tym że rysując w programie kółka frezuję koło z czterem bokami o niewielkich prostych odcinkach?
Na frezarce pracuję dopiero kilka godzin więc proszę o wyrozumiałość.
I tutaj pojawia się problem frezarka zawsze pracuje na głębokość 0.10mm jak dobiorę się do G-kodów to opuszczę frez na wymaganą głębokość. Ale chyba jest jakiś sposób aby można opisać frez przed wygenerowaniem G-kodów i głębokość pracy?
Drugi problem polega na tym że rysując w programie kółka frezuję koło z czterem bokami o niewielkich prostych odcinkach?
Na frezarce pracuję dopiero kilka godzin więc proszę o wyrozumiałość.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Frezarka cnc LYNX
Nie bedzie wyrozumialosci.
Zaplaciles za maszyne, to teraz zwroc sie do DOSTAWCY o pomoc!
q
q
-
Re: Frezarka cnc LYNX
Kupiłem używkę a sprzedającego nie mogę poprosić o pomoc.oprawcafotografii pisze:Nie bedzie wyrozumialosci.
q
-
- Posty w temacie: 2
-
Zagłębiłem się w ten artykuł bardzo dużo wyjaśnia ot linkkubus838 pisze:A co to jest "aproksymacja" krzywej?
robert
http://www.staff.amu.edu.pl/~zcht/pliki ... ymacja.pdf
[ Dodano: 2017-02-18, 17:05 ]
Głównie chodzi o to aby punkty ustalające, inaczej wysyłające informacje o położeniu wrzeciona w osiach XY były jak najbardziej zbliżone wówczas uzyskujemy idealną krzywą łuk w rezultacie koło.
-
- Posty w temacie: 3
To jest, można powiedzieć bardzo proste wytłumaczenie. Nie czytałęm całego pliku bo po trzech linijkach musiałem biec do toalety.grze34 pisze:Zagłębiłem się w ten artykuł bardzo dużo wyjaśnia ot linkkubus838 pisze:A co to jest "aproksymacja" krzywej?
robert
http://www.staff.amu.edu.pl/~zcht/pliki ... ymacja.pdf
I o takie tłumaczenie właśnie mi chodziło. Dziękuje.grze34 pisze: [ Dodano: 2017-02-18, 17:05 ]
Głównie chodzi o to aby punkty ustalające, inaczej wysyłające informacje o położeniu wrzeciona w osiach XY były jak najbardziej zbliżone wówczas uzyskujemy idealną krzywą łuk w rezultacie koło.
robert