Jak nazywa się ten przyrząd?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Jak nazywa się ten przyrząd?
Witam serdecznie.
Otrzymałem na stan szczęki ząbkowate do imadeł precyzyjnych z przeznaczeniem do nieobrobionych detali oczywiście.
Teraz przydałby się przyrząd zasilany ciśnieniem powietrza do zrobienia ząbków na detalu.
I proste pytanie: Jak to cholerstwo się nazywa?
Przeszukałem internet wpisując różne fazy i nie ma szans, nic mi nie wyskakuje.
Pomóżcie proszę, potrzebuję nazwy.
Adam
Otrzymałem na stan szczęki ząbkowate do imadeł precyzyjnych z przeznaczeniem do nieobrobionych detali oczywiście.
Teraz przydałby się przyrząd zasilany ciśnieniem powietrza do zrobienia ząbków na detalu.
I proste pytanie: Jak to cholerstwo się nazywa?
Przeszukałem internet wpisując różne fazy i nie ma szans, nic mi nie wyskakuje.
Pomóżcie proszę, potrzebuję nazwy.
Adam
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Re: Jak nazywa się ten przyrząd?
Jak mocniej dociśniesz tymi szczękami detal , to same ząbki wyjdą .... , nawet z sokami .perszing81 pisze:Witam serdecznie.
...

P.s.
Człowieku , zastanów się o czym Ty piszesz.
Kto Ci takich bzdur o takim przyrządzie nagadał ?
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
To albo masz czczeki które same się wgryzą w mat. Albo masz szczęki na jaskółczy ogon i wtedy sie frezuje faktycznie w spodzie detalu rowki dzięki czemu chwyt jest mocny za stosunkowo mały skrawek mat.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
W zeszłym tygodniu ktoś mi o takim imadle - wraz z nazwą - wspominał, jak na złość z głowy wyleciało.
Przygotowany do mocowania detal ma wyciśnięty(nakłuty?) "wzorek" w miejscu styku ze szczękami(które ponoć mają jego "negatyw").
Jakoby świetna sprawa przy cienkich detalach - mocno trzyma, a nie ma potrzeby silnego dociskania, więc za bardzo nie zwichruje.
Przygotowany do mocowania detal ma wyciśnięty(nakłuty?) "wzorek" w miejscu styku ze szczękami(które ponoć mają jego "negatyw").
Jakoby świetna sprawa przy cienkich detalach - mocno trzyma, a nie ma potrzeby silnego dociskania, więc za bardzo nie zwichruje.