Ciśnienie niskie 0.5 albo mniej
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
Ciśnienie niskie 0.5 albo mniej
Witam mam probkem na tokarce okuma . Nie mogę jej dac cisnienia nizszego niz 0.8 a do pomu potrzebuje niskiego ciśnienia. Jak dam jej nizej jak 0.8 nie potwierdza mi ze szczeki trzymaja detal i wywala alarm . Gdzie i jak to skorygowac . Z gory dziekuje
qber
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
-
-
-
Pogubiłem się z tym ciśnieniem, jeśli szczęki są zaciśnięte i detal jest w uchwycie a nie ma potwierdzenia zaciśnięcia to ustaw krańcówki.
Tak na marginesie nie masz obaw że przy tak niskim ciśnieniu detal wypadnie, co to za materiał jakieś tworzywo ?
Jeśli komenda na mocowanie niskim ciśnieniem nie pomaga, to może jest problem z regulacją zakresu ciśnienia (switch pressure) który umiejscowiony jest z boku maszyny.
Jaki to model Okumy ?
W drodze wyjątku jeśli chcesz puścić maszynę bez potwierdzenia na krańcówkach, to też jest taka możliwość, tylko pytanie co to za alarm masz na pulpicie ?
Tak na marginesie nie masz obaw że przy tak niskim ciśnieniu detal wypadnie, co to za materiał jakieś tworzywo ?
Jeśli komenda na mocowanie niskim ciśnieniem nie pomaga, to może jest problem z regulacją zakresu ciśnienia (switch pressure) który umiejscowiony jest z boku maszyny.
Jaki to model Okumy ?
W drodze wyjątku jeśli chcesz puścić maszynę bez potwierdzenia na krańcówkach, to też jest taka możliwość, tylko pytanie co to za alarm masz na pulpicie ?
Albercik
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 6
model okuma genos l 300 e-m . material Polyoxymethylen. Myslisz ze ustawienie krancowek pomoze ? maszyna nowa na gwarancji .alarm to chuck miss unclamp . Jest tak jak napisales detal trzyma tylko nie mam potwierdzenia dlatego wywala blad a gdy zwieksze cisnienie blad znika . na to chwile 0.8 to minimum a zalezy mi zeby chociaz te 0.5 uzyskac .
qber
-