Zacznę od tego, że jestem studentem Inżynierii Produkcji (wydział techniczny w Olsztynie). Niestety nie mamy tam (na uniwersytecie) tak fajnych specjalizacji jak CNC, ale ostatnio natknąłem się na ofertę szkoleniową StartCNC- wątek z resztą często tu poruszany, czytałem. W sumie na szkolenie jestem zdecydowany. Głównie skierowane jest dla tych początkujących. Tylko mam tego typu problem, że chciałbym się podszkolić przed, na własną rękę trochę. Może polecicie jakieś proste, łopatologiczne książki/materiały/www, gdzie zapoznam się z podstawowymi podstawami podstaw?

Druga kwestia, są dwie oferty szkoleniowe, które są dla tych "podstawowych" w Gdańsku i Białymstoku, minowicie: TECHNOLOG CNC i OPERATOR-PROGRAMISTA CNC. Pomożecie mi wyróżnić te dwa jakże różne typy szkoleń/stanowisk? Byłbym wdzięczny.
Aa i jeszcze jedno, może znajdą się tu osoby z naszego mało-uprzemysłowionego regionu warmii i mazur, które pracują w fachu? Gdzie mógłbym ewentualnie robić dobrą praktykę podczas studiów? Chodzi mi głównie o kilka, kilkanaście godzin tygodniowo pracy, nawet na tych słynnych przyciskach, tak żebym mógł podpatrzeć co i jak działają profesjonaliści

Do Michellin próbowałem uderzyć, ale nie byli zainteresowani