Witam,
Na wstępie nadmienię, iż jestem kompletnie zielony w temacie maszyn CNC. Nie znalazłem działu dla początkujących dlatego piszę tutaj.
W ciągu kilku następnych miesięcy otworzę firmę handlową, jednakże jeżeli firma będzie w jakiejś części produkcyjna będę mógł dostać spory kredyt ze świetnym oprocentowaniem.
Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś maszyna za pomocą której można robić tuleje z wałków, skracać te wałki na wymiar, wykrawać uszczelki z płyt uszczelkarskich? Jakbym już coś takiego kupił to poszedłbym na kurs, żeby nauczyć się obsługiwać. Natomiast teraz jest mi to potrzebne do biznes planu. Z góry dziękuję za pomoc, może wrzucenie jakichś linków, czegokolwiek co dałoby mi jaśniejszy obraz.
Pozdrawiam
Jaka maszyna?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaka maszyna?
powodzenia w ( sic!)... "biznesie" ... w Twoim wydaniu!SzaryZuczek pisze: nadmienię, iż jestem kompletnie zielony w temacie ...
W ciągu kilku następnych miesięcy otworzę firmę handlową, jednakże jeżeli firma będzie w jakiejś części produkcyjna będę mógł dostać spory kredyt...
Jakbym już coś takiego kupił to poszedłbym na kurs, żeby nauczyć się obsługiwać. Natomiast teraz jest mi to potrzebne do biznes planu..

.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaka maszyna?
1. Wygląda jak robota na tokarkę, ale pozory mogą mylić.SzaryZuczek pisze:Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś maszyna za pomocą której można robić tuleje z wałków, skracać te wałki na wymiar, wykrawać uszczelki z płyt uszczelkarskich?
2. Jaki wiele takich samych sztuk to wykrojnik robiony pod konkretną uszczelkę (koszt od kilkuset zł w górę np. wykrojnik do dywaników do bagażników samochodowych to kosz rzędu 10 000 zł) + prasa w zależności od wielkości uszczelek. Przy zróżnicowanej produkcji można by się zorientować czy wykrawarki CNC się nie sprawdzą, ale na ten temat mało wiem.