Jak wiercić otwory na tokarce CNC w poprzek?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jak wiercić otwory na tokarce CNC w poprzek?
Witam
Posiadam tokarkę cnc. Potrzebuje wiercić otwory w poprzek detalu. Niestety sprzet , który posiadam nie jest wyposarzony w narzedzia obrotowe. Poszukuje rozwiazania czym mogłbym to zastapic i jak?
Iteresuja mnie otwory fi 10 w walku fi 16.
Posiadam tokarkę cnc. Potrzebuje wiercić otwory w poprzek detalu. Niestety sprzet , który posiadam nie jest wyposarzony w narzedzia obrotowe. Poszukuje rozwiazania czym mogłbym to zastapic i jak?
Iteresuja mnie otwory fi 10 w walku fi 16.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Otwór 10 mm wywiercisz sinikiem 0.5 kw i tu nie m żadnego problemu do tego wystarczy jakaś prosta przystawka ,sam myślę o czymś takim ale jeszcze nie miałem okazji by to przetestować.Problemem może być blokowanie wrzeciona u mnie maszyna ma 4 biegi i na pierwszym ręcznie wrzeciona nie da się pokrecić( luz jakieś 0.2 na srednicy 20 mm) czyli na pewno wystarczy.Jeżeli masz jakieś wolne M kody w Plc to możesz przystawkę podpiąć do programu ,a jesli masz orientację wrzeciona to mozesz wiercić otwory pod różnymi katami zapomniałem dodać że mam Sautera i multifixsa do którego mogę montować przystawki.No i jeszcze chyba oczywiste że jesli nie mozesz ustawić G1 bez obrotów to trzeba wpisać posuw w mm na obrót
[ Dodano: 2010-02-20, 20:15 ]
Sorry w mm na min
[ Dodano: 2010-02-20, 20:15 ]
Sorry w mm na min

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)