OPRAWKI DO GWINOWANIA
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
OPRAWKI DO GWINOWANIA
witam,
czy moglby ktos wrzucic, zdjeica takich oprawek. i napisac roznice miedzy nimi?
szukam po googlach i nic.
dziekuje z gory
czy moglby ktos wrzucic, zdjeica takich oprawek. i napisac roznice miedzy nimi?
szukam po googlach i nic.
dziekuje z gory
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Witam ponownie.
Chyba nie ma takiego odpowiednika "słowo w słowo". Uniwersalnym jest "tool holder" czyli "trzymacz narzędzia"
a nic innego w tym momencie nie przychodzi mi do głowy. Może ktoś coś wymyśli. Jeżeli chcesz szukać w angielskich katalogach narzędzi to wpisz VDI i wyskoczy Ci mnóstwo katalogów z narzędziami tego typu. Miłej lektury.
Pozdrawiam, skoczek.
Chyba nie ma takiego odpowiednika "słowo w słowo". Uniwersalnym jest "tool holder" czyli "trzymacz narzędzia"

Pozdrawiam, skoczek.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
no wiesz, jakbym znal angielski odpowiednik, pewnie nie byloby problemu ze znalezieniem oprawek. wpisz to po polsku "oprawka do gwintowania" , troche mniej tego, i straszny balagan.
w temacie bardziej chodzilo mi o roznice miedzy oprawka sztywna a kompensacyjna.
jestem na kursie. teraz wlasnie omawiamy G84. a ze chce troche tej wiedzy pochlonac, to zagladam na forum, czytam. i znajduje wlasnie pare topiokow na temat , ze ktos uzywa takich oprawek i takich. wiec chcialem znac roznice. a ze kurs mam w jezyku angielskim. to slowo TOOL HOLDER przyda mi sie napewno, jak podejdziemy do maszyny. w sumie pytalem iryskow o nazwe , ale oni nie mieli pojecia. a by nie mowic - that, this fucking joke(mam na mysli oprawka ), teraz bede uzywal tool holder
every day it's a school day ;P
w temacie bardziej chodzilo mi o roznice miedzy oprawka sztywna a kompensacyjna.
jestem na kursie. teraz wlasnie omawiamy G84. a ze chce troche tej wiedzy pochlonac, to zagladam na forum, czytam. i znajduje wlasnie pare topiokow na temat , ze ktos uzywa takich oprawek i takich. wiec chcialem znac roznice. a ze kurs mam w jezyku angielskim. to slowo TOOL HOLDER przyda mi sie napewno, jak podejdziemy do maszyny. w sumie pytalem iryskow o nazwe , ale oni nie mieli pojecia. a by nie mowic - that, this fucking joke(mam na mysli oprawka ), teraz bede uzywal tool holder

every day it's a school day ;P