LUDZIE POMOZCIE !! W PONIEDZCZESIALEK ZACZYNAM PRACE !!
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Głupotą było pisanie że wiesz coś czego nie wiesz ale nie jesteś pierwszy i ostatni
Zjechanie do Pl żeby się dokształcić? Szkoda czasu i pieniędzy. Złapałeś robotę i tu dostaniesz najlepszą szkołę. Oprócz symulatora poszukaj podstawowych informacji na temat korekcji przesuwania punktów zerowych i toczenia na tokarkach numerycznych. Od programowania to będzie odpowiedni człowiek więc ten problem masz z głowy 

Lubię duże zabawki. Obecnie homag Vantage 38L
Uwaga dyslektyk!!!
Bój sie dwumasa!!!!!! Podobno zjada dzieci, a z kości wysysa szpik
Uwaga dyslektyk!!!
Bój sie dwumasa!!!!!! Podobno zjada dzieci, a z kości wysysa szpik
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Ciekawe , czy w ogóle gość cokolwiek w życiu toczył .... , chociażby na manualach.darkghoust pisze:Głupotą było pisanie że wiesz coś czego nie wiesz ale nie jesteś pierwszy i ostatni...
...

Jedno jest pewne ;
..... , gość jest nad podziw obrotny.matt123matt pisze:... W OSTANIA SRODE RZUCILEM PRACE I W TEN PONIEDZIALEK ZACZYNAM PRACE NA CNC, POTRZEBUJE INFORMACJI..
...

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
jestem po technikum informatycznym, kurs zadalem na 1-2 miejscu na 7 osob ( wraz ze mna byly osoby ktore pracuja juz na tych maszynach) zdalem koncowy test bardzo dobrze
podczas calegp kursu obrobilem jedna rzecz na masz maszynie bardzo malej sterowanej na laptopie...
zrobilem krok w ta strone zeby miec wieksze kwalifikacje po powrocie do polski, oprocz ego mysle ze to jest to co chce robic w zyciu.. pracowalem na wozkach widlowych przez 2 lata ale to nie do konca to ...
mam 24 lata i trzeba próbować wielu rzeczy
mam nadzieje ze sie da jutro i mnie nie wyrzca hehe ...
dzieki
podczas calegp kursu obrobilem jedna rzecz na masz maszynie bardzo malej sterowanej na laptopie...
zrobilem krok w ta strone zeby miec wieksze kwalifikacje po powrocie do polski, oprocz ego mysle ze to jest to co chce robic w zyciu.. pracowalem na wozkach widlowych przez 2 lata ale to nie do konca to ...
mam 24 lata i trzeba próbować wielu rzeczy

mam nadzieje ze sie da jutro i mnie nie wyrzca hehe ...
dzieki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
ja się zatrudniłem półtora roku temu, do zakładu na "przynieś zanieś pozamiataj", albo na guzikowego, przynajmniej na to liczyłem, moim cv były zdjęcia mojej maszynki i filmiki na youtube, a w pierwszy dzień szef mnie posadził przed fanukiem na tokarce 4 osiowej dossan puma2600. Miałem stan przedzawałowy i za cały dzień nawet guzika nie dotknąłem bo się bałem, on sam kumaty w tej tokarce za bardzo nie jest. dzisiaj dostaję rysunek i więcej go nie obchodzi. Zaczynam się trochę wspomagać edgecamem. W sumie programuję i obsługuję dwie maszyny, mam jeszcze heideinhain 320 na frezarce correa 35/20A, czy jakoś tak. Acha i wszystko dzieje się w Norwegii. Dlatego to piszę żeby może, tak jak koledzy wyżej dodać ci odwagi, jak jesteś kumaty, to ogarniesz i ani się oglądniesz a sam programy będziesz pisał, nowe sterownia są pisane bardzo intuicyjnie i obrazowo i w ogóle. Każdą wolną chwile poświęcać na doszkalanie się i będzie dobrze.