Jeszcze jest czas na maturę w tym roku.
Chce byc taki jak wy-poczatki z CNC
-
inek
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

- Posty w temacie: 1
Warto zaznaczyć, że po studiach inżynierskich możesz się dalej kształcić w trybie studiów podyplomowych, gdzie jak na moje już dobrze można się nauczyć fachu. Np. roczne studia podyplomowe z programowania CNC
http://www.put.poznan.pl/studia/podyplomowe/sp-160
Koszt to 5500 zł ale porównując liczbę godzin do jakiś kursów to wychodzi dużo lepiej.
http://www.put.poznan.pl/studia/podyplomowe/sp-160
Koszt to 5500 zł ale porównując liczbę godzin do jakiś kursów to wychodzi dużo lepiej.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
.... ja jestem innego zdania.halunek pisze:to mówicie, ze na kurs sie nie opłaca iść?...
Sam odbyłem taki kurs .... , swego czasu 2000PLN zapłaciłem i ujmy z tego powodu nie miałem.
... na sam szczyt , tylko niekiedy z perspektywy czasu może spotkać rozczarowanie.... jak daleko mozna w tym fachu dojść bez studiów?
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
halunek
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)

- Posty w temacie: 6
co ma Pan na mysli?... na sam szczyt , tylko niekiedy z perspektywy czasu może spotkać rozczarowanie.
gdzie znajde tą zakładkę?w zakładce ,,KURS'' znajdziesz materiały , które pomogą Tobie w nauce podstaw obsługi i programowania obrabiarek CNC.
tak o te studia pytam, gdyż fizyka i matematyka w takiej formie w jakiej sie ja uczy(czyli teoria, liczenie dla samego liczenia) mnie niesamowicie odrzuca i watpie czy bym sie zmusił zeby to ogarnac, a tego podobno jest sporo ;d
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Jest to sprawa raczej indywidualna ..... , jednym nie podobają się zarobki , drugim zaś charakter pracy.halunek pisze:co ma Pan na mysli?... na sam szczyt , tylko niekiedy z perspektywy czasu może spotkać rozczarowanie.
..... nie będę się rozpisywał o swoich słabościach na forum.
Ta zakładka faktycznie nosi nazwę ,,Trening''gdzie znajde tą zakładkę?w zakładce ,,KURS'' znajdziesz materiały , które pomogą Tobie w nauce podstaw obsługi i programowania obrabiarek CNC....
http://zapodaj.net/ece524d837f25.jpg.html
i po jej odpaleniu wyświetli się zawartość
http://zapodaj.net/454b602aa87d4.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
logicsys
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 2
halunek jak odrazu zakladasz wyjazd za granice, to zbadaj rynki pracy UK Niemcy Holandia Norwegia czy cokolwiek. Gdzie maja niedosyt pracownikow i gdzie bys chcial pojechac.
Nastepnie zacznij sie uczyc jezyka tubylcow. Obecnie sam Angielski (poza UK) moze nie wystarczyc. A konkurencja jest spora, bo nie ty jedyny wpadles na ten pomysl
Zamiast wydawac na kurs szukaj gdzies pracy jako guzikowy plus programy i praca w domu i ogarniesz wiecej wiedzy jak paredziesiat godzin kursu.
Nastepnie zacznij sie uczyc jezyka tubylcow. Obecnie sam Angielski (poza UK) moze nie wystarczyc. A konkurencja jest spora, bo nie ty jedyny wpadles na ten pomysl
Zamiast wydawac na kurs szukaj gdzies pracy jako guzikowy plus programy i praca w domu i ogarniesz wiecej wiedzy jak paredziesiat godzin kursu.
byl Spnner PD, CTX 310 eco (sinumerik 840D, 810, autoturn, shopmil)
jest Mazak integrex 400 (mazak matrix) Anayak HVM3800 (Heidenhein 426), gibbscam
jest Mazak integrex 400 (mazak matrix) Anayak HVM3800 (Heidenhein 426), gibbscam
-
halunek
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)

- Posty w temacie: 6
rok temu przegladałem oferty i byla masa ofert dla operatorów-programstów, o dziwo nie bylo jakichs kosmicznych wymagan, ostatnio widziałem ogłoszenie gdzie w wymaganiach bylo cos w stylu "umiejetnosc obslugi CNC" bez zadnego doswiadczenia czy jezyka ;d
najprawdopodobniej bede celował w UK bądź Niemcy. angielski szlifuje, a co do niemieckiego to robie sobie kurs online
coś z literatury polecacie? bo na razie jak czytam posty na forum to polowy nazw nie rozumiem ;d
najprawdopodobniej bede celował w UK bądź Niemcy. angielski szlifuje, a co do niemieckiego to robie sobie kurs online
coś z literatury polecacie? bo na razie jak czytam posty na forum to polowy nazw nie rozumiem ;d