Praca Mgr. na temat obrabiarek sterowanych numerycznie.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Mateiały...
Cze marol255
Polecam
Kazimierz Lutek - "OBRABIARKI Budowa i eksploatacja obrabiarek ogólnego przeznaczenia."
Napewno maja ją w bibliotece politechniki.
Też teraz pisze magisterke i rozumiem twój ból, co do materaiłów. Jesli chodzi o budowe obrabiarek to od strony mechanicznej i kinematycznej sie on wile nie zmieniła. W tej sprawie mozesz korzystac z materiałów tradycujnych takich jak książki.Potrzebuje różnego rodzaju materiały na temat obrabiarek sterownych numerycznie
Polecam
Kazimierz Lutek - "OBRABIARKI Budowa i eksploatacja obrabiarek ogólnego przeznaczenia."
Napewno maja ją w bibliotece politechniki.
----------
Trewoor
----------
Trewoor
----------
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
niezly len z ciebie... ja wlasnie koncze magisterke "obrabiarka numeryczna. Animacja komputerowa" Calą zaprojektowalem w SolidWorksie... łącznie z wszelkimi detalami lozyska nawet elektrowrzeciono... a opieralem sie na ksiazkach, normach i patentach. W normowni duzo znajdziesz, z patentami tez jest OK. W bibliotece dadza ci katalog i wyszukasz co ci potrzebne. a tu masz kilka pozycji: L.W. Wrotny " Projektowanie obrabiarek zagadnienia ogolne i przyklady obliczen" WNT1986 J.Honczarenko "Elastyczna automatyzacja wytwarzania - obrabiarki i systemy obrobkowe" WNT2000 Z nowoczesnych rzeczy cos znajdziesz w czasopismie Mechanik... prof. Oczoś pisze bardzo fajnie z polibudy rzeszowskiej 5-6/2004"Doskonalenie techniki napedu obrabiarek" No i mysle ze magisterke masz juz napisaną
Pozdrawiam Krzychu

-
Re: Praca Mgr. na temat obrabiarek sterowanych numerycznie.
Podaj adres email to wyślę ci parę rysunkówmarol225 pisze:Dzieńdobry jestem studentem Politechniki Śląskiej w Gliwicach, mój temat pracy to " Wykonać model ukłądu napędowego mechanizmu posuwu stołu nowoczesnej obrabiarki sterowanej numerycznie". Potrzebuje różnego rodzaju materiały na temat obrabiarek sterownych numerycznie, (budowie obrabiarek, jak są skastruowane, wzory i dane dotyczące dynamiki, itd...) Za jakie kolwiek materiały będe bardzo wdzięczny.
mój email: [email protected]
-
Re: Praca Mgr. na temat obrabiarek sterowanych numerycznie.
Podaj adres email to wyślę ci parę rysunkówmarol225 pisze:Dzieńdobry jestem studentem Politechniki Śląskiej w Gliwicach, mój temat pracy to " Wykonać model ukłądu napędowego mechanizmu posuwu stołu nowoczesnej obrabiarki sterowanej numerycznie". Potrzebuje różnego rodzaju materiały na temat obrabiarek sterownych numerycznie, (budowie obrabiarek, jak są skastruowane, wzory i dane dotyczące dynamiki, itd...) Za jakie kolwiek materiały będe bardzo wdzięczny.
mój email: [email protected]