blokada - cnc staje w miejscu podczas pracy
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 5
blokada - cnc staje w miejscu podczas pracy
Mam pytanie typu dlaczego maszyna staje automatycznie w trakcie pracy . Mam Mach3 w Windows 7 i wiem ze demo wersja stanie po dojsciu do 500 lini i trzeba kupic licencje. Ja wkleilem pewna rzecz aby dzialalo normalnie a i tak staje pracujac kilkaset lini. Czy moze byc inna przyczyna? Limity , stery wszystko dziala do czasu. dzieki za wszelkie rady
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
To zmień na LinuxCNC i ciesz się sprawna i oryginalną wersją prawdopodobnie wina Demo bo jeśli osiągniesz limity czy coś innego się zdarzy to program o tym informuje ... nawet jak są zakłócenia i pójdzie jakiś lewy sygnał
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
-
- Posty w temacie: 2
Re: blokada - cnc staje w miejscu podczas pracy
Nie chcesz płacić to zmień na linuxa a nie kradnij. Mieszka w GBSLAWEK RALF pisze: Ja wkleilem pewna rzecz aby dzialalo normalnie

I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Właśnie ta rzecz którą wkleiłeś nie działa tak jak powinna. Też tak miałem wklejałem takie same rzeczy z różnych źródeł czasem maszyna zrobiła cały program ale za to inne opcje zaczynały wariować. Dopiero oryginalna licencja naprawiła wszystkie bolączki. Prawdopodobnie producent macha ma wpisane pliki licencji na czarną listę i jak mach taki plik wykryje to robi różne jaja.
-
-
-
u mnie kilka lat mach działał na laptopie bezproblemowo, potrzeba tylko małych przygotowań tak żeby windows myślał że jest zainstalowany na desktopie, do tego wyłączenie oszczędzania energii, aktualizacji i innych bzdur które tylko machowi przeszkadzają, więcej na temat jak przygotować pc czy też lapa pod macha znajdziesz na forum lub tez na necie.
Dodam z moich najnowszych obserwacji mach działa niestabilnie na usb3 czy też nowszych lapach w których usb2 jest obsługiwane przez kontroler USB3 (XHCI) Tego się wystrzegać.
Dodam z moich najnowszych obserwacji mach działa niestabilnie na usb3 czy też nowszych lapach w których usb2 jest obsługiwane przez kontroler USB3 (XHCI) Tego się wystrzegać.
I don't like principles, I prefer prejudices
-