dobieranie parametrów dla cnc
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
dobieranie parametrów dla cnc
Witam, potrzebuje jakiś informacji na temat dobierania parametrów, dysz i szybkości jazdy w zależności od typu lub grubości materiału. Zacząłem wypalać ale puki co słabo to idzie duże skosy itd. Najlepiej gdybyście mieli jakieś tabele nastaw, bazując na zalecanych wartościach dogram całość doświadczalnie. Z góry dzięki za pomoc...
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
a na jakiej maszynie bo o tym kolega zapomniał napisaćCzarny0101 pisze:Witam, potrzebuje jakiś informacji na temat dobierania parametrów, dysz i szybkości jazdy w zależności od typu lub grubości materiału. Zacząłem wypalać ale puki co słabo to idzie duże skosy itd. Najlepiej gdybyście mieli jakieś tabele nastaw, bazując na zalecanych wartościach dogram całość doświadczalnie. Z góry dzięki za pomoc...
Niema rzeczy niemożliwych czasem potrzeba tylko więcej czasu....sinumeric 840..ctx 310 v3 eco, dmc 635 ,nef400,durma 30160, trumpf 3030 ...fanuc 0i
-
-
Witam, potrzebuje jakiś informacji na temat dobierania parametrów, dysz i szybkości jazdy w zależności od typu lub grubości materiału. Zacząłem wypalać ale puki co słabo to idzie duże skosy itd. Najlepiej gdybyście mieli jakieś tabele nastaw, bazując na zalecanych wartościach dogram całość doświadczalnie. Z góry dzięki za pomoc...
-