jak obliczyc cene za elementy z plyty wiorowej
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
jak obliczyc cene za elementy z plyty wiorowej
witam. z racji,ze jest obecnie slabszy okres zbytu postanowilem oferowac swoje uslugi.mam do dyspozycji maszyny do tworzenia elementow prosto jak i krzywoliniowych.i tu moje zapytanie jak najprosciej obliczyc cene elementow np krzywoliniowych.?jak wy to robicie?z gory dzieki
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Z doświadczenia powinieneś wiedzieć z jaką prędkością możesz puścić dany materiał i z jakim zagłębieniem. Wiedząc mniej więcej jaka jest ścieżka freza liczysz ile to zajmie i masz zacunkowe dane. Jak się klient zdecyduje to klepiesz program a jakiś sterownik najczęściej podaje czas wykonania programu. liczysz po swojej stawce i podajesz dokładnie. W zaleznosci od stawki swojej i wielkosci zamówienia bierzesz poprawkę na ewentualne testy, połamane frezy czy programowanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
zawsze możesz też policzyć z wagi. a wycenę robić na podstawie wagi.
wówczas masz zawsze 100% pewnego przelicznika.
chyba na stronie KMT jest kalkulator ... ale nie bawiłem się nim.
Po za tym , są programy jak NERON który liczy koszta.
Zapytaj na stronie
http://www.winkler.pl/neron.htm
wówczas masz zawsze 100% pewnego przelicznika.
chyba na stronie KMT jest kalkulator ... ale nie bawiłem się nim.
Po za tym , są programy jak NERON który liczy koszta.
Zapytaj na stronie
http://www.winkler.pl/neron.htm
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
koledzy,pracuje w firmie ktora swiadczy usługi stolarskie,jestem operatorem CENTRUM,wycena takich prac to przeważnie 5zl minuta+30-50 zl na program(mowa o laminatach 18 mm,jeden frez w użyciu-palcowy),jednak nie mniej niz 10 zl element.metry bierzace to raczej okleiniarka:)a metry kwadratowe przy produkcji np.frontów mdf,a jesli chcesz liczyc ile swojego materialu zurzyłeś to zawsze liczysz powierzchnie najmniejszego rownolegloboku jakiego potrzebujesz do wykonania np owalnego stolika....jest wiele zależności....animag18 pisze:a sa jakies programy do obliczania metrow kwadratowych elementow krzywoliniowych?bo jesli w jednym elemencie są łuki,jakies krzywizny itd ,to ciezko tak na kartce obliczyc
31679270....moje gg,w razie pytań